Barça Studios alege MediorNet al Riedel pentru distribuirea surselor video

Barça Studios alege MediorNet al Riedel pentru distribuirea surselor video
Barça Studios alege MediorNet al Riedel pentru distribuirea surselor video
31
Oct

Barça Studios alege MediorNet al Riedel pentru distribuirea surselor video

Rețeaua de semnal în timp real MediorNet Riedel a fost instalată recent la Barcelona, Spania, pentru a permite distribuirea resurselor video dintre Barça Studios (FC Barcelona TV și Media Center) din Sant Just Desvern, chiar în afara Barcelonei; Stadionul Camp Nou al FC Barcelona din centrul Barcelonei și FC Barcelona Sport City, situat în Sant Joan Despí. Rețeaua MediorNet nu numai că face legătura între Barça Studios, Stadionul Camp Nou și Sport City, dar facilitează achiziția, procesarea și rutarea descentralizată a semnalului între diferite zone ale stadionului folosind mai multe unități Riedel MediorNet MicroN și MediorNet Compact PRO. Barça Studios este difuzorul oficial al FC Barcelona și este deținut și operat de clubul de fotbal.

Configurarea constă dintr-un cadru Compact PRO și nouă dispozitive bazate pe aplicații MicroN echipate cu aplicațiile Standard și de procesare care gestionează conectivitatea între cele trei locații. Multiplexarea optică CWDM permite conectarea dintre Barça Studios și Camp Nou să funcționeze redundant pe doar două fibre dark. Cinci dintre dispozitivele MicroN sunt utilizate pe stadion: unul pe teren, unul în ansamblul TV, în camera de procesare a datelor, în camera de control video a tabelelor de bord și unul ca nod mobil care poate fi poziționat oriunde pe stadion. Celelalte patru unități MicroN, dotate de asemenea cu aplicațiile Standard și Processing, sunt situate în Barça Studios și FC Barcelona Sports City.

„Capacitățile de procesare a semnalului încorporate pentru MicroN ne permit să profităm la maxim atât de dispozitivele încorporate, cât și de cele de-încorporate de la bord, ne permit, de asemenea, sincronizarea cadrelor, frame store, dar și un generator de timecode-uri”, a declarat Xavier Fontoba, supervisorul de operațiuni audiovizuale al Barça Studios. „Aplicația de procesare adaugă corecție color în spațiile de culori RGB și YCbCr, conversie sus / jos / încrucișată și două multiviewere - toate acestea simplifică fluxurile noastre de lucru și elimină dispozitivele cu un singur scop.”

Pentru control și funcționare, Barça Studios utilizează software-ul MediorWorks al Riedel în rețeaua sa corporativă. Pentru utilizatorii autorizați, SmartPanel-urile din seria 2300 încărcate cu aplicația de control MediorNet permit dirijarea semnalelor direct de pe panou.

„Asigurarea fiabilității totale și a flexibilității au fost cele mai mari provocări ale acestui proiect”, a declarat Adrián Lorenzo, consultant sistem pentru Europa de Sud la Riedel. „Cu MediorNet am reușit să oferim soluția perfectă, oferind disponibilizările esențiale pe care clientul le-a cerut pentru mediul său de televiziune și de producție sportivă.”

Share

Postat de Andreea D.


BLOG