Compania ce detine Pro TV, CME, achizitionata de grupul PPF din Cehia

Compania ce detine Pro TV, CME, achizitionata de grupul PPF din Cehia
Compania ce detine Pro TV, CME, achizitionata de grupul PPF din Cehia
30
Oct

Compania ce detine Pro TV, CME, achizitionata de grupul PPF din Cehia

Central European Media Enterprises (CME) a încheiat un acord definitiv pentru a fi achiziționat de către un afiliat al grupului PPF din Republica Cehă cu o sumă de aproximativ 2.1 miliarde de dolari.

Unul dintre termenii tranzacției aprobate unanim de către consiliul director la CME și va primi undă verde și de la cel mai mare deținător de acțiuni AT&T al CME, este ca deținătorii de acțiuni comune CME emise și restante din Clasa A vor primi 4.58 dolari pe acțiune.

Acest lucru, spune CME, este o primă de aproximativ 32% din prețul acțiunii CME anterior anunțului din 25 martie care anunța cum compania urma să exploreze și să evalueze alternative strategice potențiale.

Se preconizează că tranzacția va fi finalizată până la jumătatea anului 2020, sub rezerva aprobărilor reglementare și a satisfacerii condițiilor obișnuite de încheiere.

Comentând tranzacția, John Billock, președintele consiliului de administrație al CME, a declarat: „Comitetul special al consiliului director, împreună cu consilierii noștri, a efectuat o revizuire extensivă a alternativelor care a implicat o abordare și o implicare cu un număr semnificativ de strategici și de implicări financiare. Acest anunț reafirmă astăzi angajamentul nostru de a oferi valoare tuturor acționarilor.”

Într-o declarație comună, Michael Del Nin și Christoph Mainusch, co-CEO ai CME, au adăugat: „De-a lungul ultimilor șase ani, în timp ce transformăm businessul și oferim o creștere continuă a profitului, scopul nostru principal a fost crearea valorii pentru proprietarii noștri. Această tranzacție, care este punctul culminant al acestor eforturi, este cea mai potrivită pentru acționarii noștri și o urmare satisfăcătoare a unei dintre cele mai reușite transformări ale unei companii mass-media din prezent. Ne bucurăm că grupul PPF, cu un istoric puternic în calitate de operatori ai întreprinderilor din mai multe industrii, împărtășește perspectiva noastră asupra importanței conținutului local și al capacității sale dce a atrage audiențe mari la televizor.”

Broadband TV News notează că știrile tranzacției marchează sfârșitul lunilor de speculații despre vânzarea CME. Grupul PPF a fost menționat pe larg în rapoartele locale, în special în mass-media din Cehia, ca potențial cumpărător.

CME este prezentă în regiunea CEE de la începutul anilor 1990 și are interese TV în Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, România și Bulgaria.

Între timp, grupul PPF, care este deținut de miliardarul ceh Petr Kellner, include printre activele sale operațiunile cehe O2 și cele din trecut ale Telenor.

Grupul PPF s-a apropiat de cumpărarea Nova TV din Bulgaria de la Modern Times Group (MTG) la începutul acestui an, înainte de a fi vândută în cele din urmă antreprenorilor bulgari Kiril și Georgi Domushiev.

Share

Postat de Andreea D.


BLOG