Formula E optează pentru soluții end-to-end Grass Valley

Formula E optează pentru soluții end-to-end Grass Valley
Formula E optează pentru soluții end-to-end Grass Valley
10
May

Formula E optează pentru soluții end-to-end Grass Valley

Camerele și tehnologia de producție Grass Valley au stat la baza Formulei E încă de la începerea ei în 2014. Așadar, Grass Valley a fost prima alegere ca furnizor de echipamente atunci când Formula E și-a dorit noi echipamente. Dar, chiar și așa, faptul că echipamentele Grass Valley însumează întreaga operațiune de broadcast a Formulei E este impresionant: "nu este niciun echipament din arsenalul nostru care să nu fie Grass Valley".

Pe lângă actualizarea la noile tehnologii, echipa Grass Valley a trebuit să pună cap la cap un sistem de broadcast mobil, ce va fi plimbat de la cursă la cursă cu avionul. Acest sistem trebuie să fie de calitate, să dea rezultate constante și să fie rezistent la schimbările de climă de la locațiile curselor.

"Locațiile din centrele orașelor sunt întotdeauna o provocare din cauza elementelor geografice și a temperaturilor schimbătoare. Se mai pune problema asamblării și dezasamblării echipamentelor extrem de rapid - de multe ori în fiecare zi."

Sistemul end-to-end de la Grass Valley conține camere, switchere, multiviewere, servere, sisteme de replay, frame-uri de procesare, toate acestea fiind centrate în jurul unui router Grass Valley NV8500 amplasat într-un frame de 16 RU.

Camere: Acțiunea este captată pe 16 camere LDX 86, una din ele fiind licențiată pentru 6x super slow-mo, iar 3 camere LDX C86 compact sunt folosite ca și capete remote controlate prin fibra SMPTE

Replay: Set-up-ul conține opt sisteme cu 18 intrări/3 ieșiri K2 Dyno S, complet cu software și hardware pentru opt servere de producție K2 Summit. Cu suport complet pentru camerele slow-motion 2x și 3x, operațiuni multi cam, 3D, key și fill, clienți standalone sau atașați SAN K2 Summit 3G/Solo 3G, K2 Dyno aduce versatilitate considerabilă facilităților de producție ale Formulei E.

Switching: Formula E a ales atât centrul de producție video Karrera K-Frame, cât și un GV Korona K-Frame V-Series. Karrera utilizează până la 6 M/E-uri cu 4 keyere pe M/E și până la opt iDPM-uri flotante. Puterea de procesare este combinată cu un volum mare de intrări/ieșiri (80x48) și suportul multiformat include 4K UHD și 1080p.

Multiviewere: Formula E folosește șapte Kaleido Modular X, ce sunt optimizate pentru spațiu, putere și greutate redusă.

Cablaje: Belden a cablat întreaga instalație cu fibră optică - în jur de 5000 de metri de fibră cu 12 nuclee și 21000 de metri de cablu SMPTE.

Greutate: Set-up-ul flyaway este stocat și transportat în 9 containere de transport, ce combinate cântăresc 30 de tone.Share

Postat de Cristi P


BLOG