Grass Valley: HDR-ul și mediul de broadcast: Mai mulți pixeli crează un conținut mai bun

Grass Valley: HDR-ul și mediul de broadcast: Mai mulți pixeli crează un conținut mai bun
Grass Valley: HDR-ul și mediul de broadcast: Mai mulți pixeli crează un conținut mai bun
14
Dec

Grass Valley: HDR-ul și mediul de broadcast: Mai mulți pixeli crează un conținut mai bun

Consumatorii au judecat întotdeauna conținutul video după calitatea vizibilă a imaginii de pe ecran și urmăresc întotdeauna noile apariții în tehnologiile display-urilor. De-a lungul anilor, am observat trecerea de la alb-negru la color, de la SD la HD, introducerea ratată a 3D-ului pentru consumatorii de acasă, iar acum vedem interes simultan atât în direcția 4K-ului, cât și a HDR-ului. Producătorii de conținut îmbrățișează ambele tehnologii, iar consumatorii investesc în noi display-uri ce pot afișa noile formate.


Reacțiile inițiale în ceea ce privește conținutul 4K UHD și HDR arată interesul consumatorilor ce sunt impresionați de diferențele evidente pe care le văd în conținutul de tip HDR: culorile și detaliile sunt mai ieșite în evidență într-o varietate mare de scene. 4K UHD mărește numărul de pixeli, rezultând într-un câmp de vizualizare mai mare pentru cadre de la distanță mai mare sau imagini mai detaliate în prim-planuri. Pentru că HDR-ul funcționează prin accentuarea calității pixelilor, impactul este foarte ușor de observat de ochiul uman. HDR-ul este recunoscut în general ca fiind următorul mare pas în livrarea de conținut cu beneficii imediate și evidente pentru consumator. Abilitatea de a produce conținut HDR în HD elimină nevoile semnificative de lățime de bandă necesare pentru HDR în 4k UHD, iar conținutul poate fi transferat mai rapid.


Ce este HDR-ul?


4K UHD a captat mai mult atenția publicului recent, el fiind un avans semnificativ în livrarea de conținut, dar HDR-ul îi cucerește pe consumatori prin abilitatea sa de a livra un interval mult mai mare de highlight-uri și umbre precum și culori și detalii mai realistice. Mulțumită contrastului ce este mult mai apropiat de condițiile găsite în viața reală, HDR permite reproduceri ale imaginilor ce sunt mult mai aproape de realitate. Mai mult, HDR permite rezultate de care poți depinde în medii de filmare dificile - precum iluminare neregulată sau umbră parțială - ce se pot găsi la mai multe producții de outside broadcasting. Un avantaj adițional al HDR-ului este că este independent de orice fel de format și nu are nevoie de vreo condiție specializată de vizualizare (precum o dimensiune de ecran minimă sau distanțe optime de vizualizare pentru 4K UHD) pentru își evidenția avantajele.


Trecerea la HDR


Pentru broadcasteri și creatorii de conținut, trecerea la un flux de lucru HDR ridică un număr de întrebări și are și câteva provocări. Cea mai notabilă este nevoia de un flux paralel de lucru SDR/HDR, unul în care semnalul poate fi adaptat prin up/down mapping pebtry a combina și potrivi formatele de conținut sosite și semnalele de ieșire fără a sacrifica din calitate. De exemplu, operatorii pot fi nevoiți să integreze conținut SDR în producții HDR, sau pot avea nevoie să trimită conținut HDR către ecrane de multiviewing SDR în studio. În orice caz, intenția producătorului pentru fiecare semnal în parte trebuie menținută.


Grass Valley oferă un portofoliu întreg de soluții HDR ce include: camere, frame-uri de switchere, servere, routere, carduri de up/down mapping și multiviewere. Cu ajutorul acestor dispozitive, broadcasterii pot produce HDR 10-bit nativ în HD sau 4K UHD și să livreze acest conținut în HDR sau SDR simultan, conform nevoilor, mulțumită conversiei de înaltă calitate ce poate fi făcută cu un proces de downmapping. În plus, aceste soluții oferă suport nativ pentru cele două standarde folosite la nivel mondial: Hybrid-Log Gamma (HLG) și Perceptual Quantization (PQ).

Share

Postat de Cristi P


BLOG