C100 Mark II rezista luptei dintre K-uri

C100 Mark II rezista luptei dintre K-uri
C100 Mark II rezista luptei dintre K-uri
20
Apr

C100 Mark II rezista luptei dintre K-uri

Pe zi ce trece, vedem evolutia senzorilor si a camerelor care apar pe piata si ofera optiuni mai mult sau mai putin fezabile pentru utilizatori. In razboiul K-urilor, C100 ramane un pionier care rezista lejer in piata, cu un senzor de Super 35mm, prezent atat pe C300 cat si pe C500. Pentru cine nu cunoaste exact procesul, si de ce aceasta camera ne uimeste de fiecare data cu un super sharp, culori vii si depth of field mare, totul se datoreaza in mare parte Senzorului si a procesoarelor care stau in spate, transformand informatia din 4K (da, ati auzit bine) senzorul este de 4216x2340, iar debyaring-ul la 1080p arata exceptional.


Asta este o diferenta majora, mai ales ca o buna parte din utilizatori (de camere 4K) fac acest lucru in post, un downscale la 1080p. De aici vin toate lucrurile bune de fiecare data atunci cand suntem uimiti si vedem un C100 Mark II. Skintonuri naturale, o valoare generoasa de ISO, dinamic range prietenos, super sharp, bogat in detalii, ergonomic, cu modul de sunet pe maner, 2 intrari XLR, lucruri pe care nu le gasim chiar in orice body aparent concurent de DSLR. C-ul este o camera de Cinema si asa va ramane. Filtrele ND sunt o cheie spre succes atunci cand vrem ca imaginea sa fie cu un DOF accentuat in conditii de exterior, fara sa mai avem probleme cu highlight-urile in post. Vrem accesibilitate si mai mare? Se poate foarte usor cu un recorder extern, sa avem in ProRes HQ bucuria de a ne juca in post si a trage de culori sau a face colorizare, ducand imaginea la urmatorul nivel.


In acest moment televiziunile din Romania folosesc camere din gama EOS Cinema pentru productii importante din prime-time, certificand garantia acestei camere de succes. C100 Mark II reprezinta o solutie de succes, la un pret corect. Pe o piata cand marii producatori se grabesc sa scoata serii noi de camere, si apele sunt usor tulburi, C-ul va ramane un clasic care nu da gres.


Share

Postat de Jean B


BLOG