Zvon: Canon Cinema EOS C700 în 2016?


Sursele internaționale au atras atenția asupra posibilității anunțării de către Canon unei noi camere Cinema EOS în prima săptămână a lunii septembrie pentru IBC, care ține pe parcursul a 5 zile, de pe 8 septembrie 2016, până pe 13 septembrie în Amsterdam. Ni s-a spus că această cameră figurează în registrele Canon cu denumirea „C1”, dar nu se va numi așa la lansare și nu va fi urmașa camerei Cinema EOS C500. Dacă ar fi să ne spunem părerea, am crede că ne uităm la un Cinema EOS C700.


Am început să vorbim despre un competitor real pentru ARRI tocmai în 2014, și se pare că aceasta este acea cameră. Aceasta poate fi competitorul din partea Canon pentru Amira. 


Camera va folosi un nou senzor Super35 cu un intervalul dinamic de 15 stopuri, la fel ca la C300 Mark II. Forma camerei va fi diferită decât camerele Cinema EOS obișnuite. Camera va avea atașată și un suport pentru umăr.


Ni s-a mai spus și că rezoluția va depăși un pic 4K, dar nu știm încă rezoluția exactă. De asemenea, camera va suporta lentile anamorfice.


Din punctul de vedere al prețului, probabil ne putem aștepta undeva la cel puțin 30.000 dolari. 


Nu știm exact ce se va alege de planurile pentru următorul C500, mai ales că cele 8k nu par a ieși pe piață prea curând, dar vă vom ține la curent cu toate informațiile