ZEISS a lansat noua serie de lentile Compact Prime CP.3 si CP.3 XD


Adaptate pentru zilele de maine ale Cinematografiei Moderne.


Tehnologia digitala a dus la transformarea producatorilor de film traditionali si a schimbat radical piata de profil. Tehnologiile noi si inovative, in ambele cazuri de productie si post-productie, au construit calea catre o economie de costuri si fluidizare a modului de lucru pentru aceasta industrie. Noua familie de lentile ZEISS CP.3 contribuie la progresul si creativitatea cinematografica cu imbunatatiri de ultima al unui set de lentile Premium.


ZEISS CP.3 ofera combinatia perfecta intre o imagine de calitate inalta si utilizarea usoara in orice conditii de lucru. Ne ofera ceea ce am fost deja obisnuiti sa primim de la produsele ZEISS... claritate extrema, si caracteristicile pentru care ZEISS este deja cunoscut, toate acestea cu o montura noua, ce acopera pe toata plaja focala de obiective aproape toti senzorii inclusiv Full-Frame, cu diferenta fata de gama de obiective CP.2 care nu aveau pe toate focalele acoperire pentru senzorii Full-Frame.


Noua gama de obiective Zeiss, ofera o varietate focala intre 15mm si 135mm si ofera o constata mai buna a stopurilor T. Incepand cu 15mm la T2.9 (inclusiv 21mm) se continua cu T2.1 la 25mm si 35mm. Pentru a se face o schimbare mai usoara de pe gimbal-uri, drone sau alte elemente de stabilizare, dimensiunile si greutatea obiectivelor din seria CP.3 sunt mai constante, mai mici si mai compacte. Diametrul frontal al obiectivelor CP.3 este de 95mm ceva mai mic fata de CP.2 unde aveam un diametru de 114mm iar inelele de focalizare au o pozitie standard (pe care o gasim la toate obiectivele Zeiss). ). Diafragmele au toate cate 14 lamele si o rotatie de focalizare de 300°.


Zeiss eXtended Data este o metoda care inregistreaza metadata exacta cadru cu cadru. Se bazeaza pe tehnologia Cooke, implementata pe o gama larga de camere profesionale si accesorii. Sistemul eXtended Data inregistreaza numele, tipul si distanta focala a obiectivului, distanta de focalizare calibrata, valoarea T-stop calibrata, date despre adancimea campului in timp real si distanta hiperfocala, campul orizontal de vizualizare. Aceasta metoda implementata de catre Zeii mai ofera suplimentar informatii despre caracteristicile de distorsie ale obiectivului bazate pe punctul focal si caracteristicile de umbrire ale obiectivului bazate pe punctul focal si T-stopul efectiv.


Montura obiectivelor este interschimbabila de la PL pana la Canon EF sau Micro Four Thirds. Aceasta poate fi inlocuita chiar de catre utilizator, fara a fi necesara trimiterea obiectivelor in service pentru inlocuirea monturii. Informatiile eXtended Data pot fi transferate direct prin montura la camerele compatibile. Daca o camera nu este compatibila cu tehnologia, utilizatorul o poate conecta prin intermediul unui port extern Lemo pentru a trimite date catre un dispozitiv extern. 


Obiectivele Zeiss CP.3 pot sa fie livrate incepand cu luna iunie 2017. Pentru o oferta de pret, nu ezitati sa contactati echipa CBSPro. Multumim.