WXXI TV alege camerele Grass Valley pentru studiourile sale


Cele două noi studiouri ale stației TV vor fi dotate cu 9 camere LDX 82 Flex cu licențe extinse HDR GV-eLicense.


Pentru a îndeplini nevoile de broadcast și ale grupurilor locale de producție, WXXI TV, asociatul PBS din New York a investit în nouă camere LDX 82 Flex de la Grass Valley. Camerele suportă o gamă de culoare extinsă, achiziție în 1080i, 720p și HDR cu posibilitatea filmării la performanțe complete 1080p prin sistemul de upgrade GV-eLicense. Postul folosește de mult timp soluțiile bazate pe servere ale Grass Valley și a ales să își extindă parteneriatul cu aceștia atunci când și-au reclădit cele două studiouri.


"Ne dorim să ne dotăm studiourile cu cele mai bune soluții din industrie ca să depășim așteptările telespectatorilor noștri, dar și pe cele ale echipelor noastre de producție. Faptul că Grass Valley oferă o varietate de camere de înaltă performanță pentru diferite bugete e perfect. LDX 82 Flex a făcut posibilă achiziționarea numărului de camere pe care ni l-am dorit, dar și mai important este faptul că LDX 82 captează imaginile de înaltă calitate ce servesc ca fundație pentru conținutul de înaltă calitate pe care îl urmărim." a spus Kent Hatfield, vicepreședinte WXXI TV


Fiind o cameră HD excelentă ce acoperă toate standardele HD, LDX 82 oferă cea mai bună sensibilitate în toate formatele HD, inclusiv 1080p și o gamă largă de culori, folosind senzorul CMOS Xensium-FT ce permite o sensibilitate mai bună, o rzoluție mai înaltă și folosirea în mod XDR (Extended Dynamic Range) cu 15 stop-uri. Camerele din seria LDX 82 sunt compatibile cu stația de bază XCU Elite. Pentru flexibilitate mărită, WXXI TV a ales să își îmbunătățească studio-urile noi cu Grass Valley RefleX SuperXpander Kit ce este folosit ca un adaptor de conversie pentru camerele handheld în sisteme de producție de studio.


"WXXI TV a evaluat cu atenție nevoile de producție pentru viitor și echipamentul pe care îl avea, așa că a ales să upgradeze sistemele actuale. Camerele din seria LDX 82 și accesoriile sunt flexibile și scalabile, captând cele mai calitative imagini indiferent de tipul de conținut pe care îl produce WXXI TV alături de partenerii săi." a declarat Kyle Luther, vicepreședinte de vânzări Grass Valley


Rețeaua integrată complet a soluțiilor de camere Grass Valley le oferă celor de la WXXI TV flexibilitate între cele două noi studio-uri și capacitatea HDR de care camerele au nevoie pentru viitor.