WSLS instaleaza Brio 12 in noul studio de broadcast


Digital Video Group (DVG) a instalat recent un mixer Calrec Brio 12 digital ca parte a unui proiect nou nout pentru afiliatul NBC Virginia WSLS. Brio a fost selectat de WSLS si DVG atat pentru calitatea sunetului, cat si pentru setul complet de functionalitati puternice si comprehensive.

„Recurgem la Calrec pentru instalatiile noastre high-end datorita suportului deosebit oferit de companie, dar si datorita calitatii echipamentului,” spune Alex Martin, CEO al Digital Video Group. „Am ales Calrec Brio 12 stiind ca se va comporta precum un pod intre echipamentul analog al studioului si cel digital. De cand sistemul si camera de productie sunt automatizate, un mixer audio voluminos traditional nu a fost necesar pentru acest proiect.”

Accentul a fost pus pe automatizari, iar Brio ofera studioului o interfata fizica in care utilizatorii pot opera manual acolo unde este cazul. Faptul ca Brio poate utiliza atat MADI, cat si Dante a fost o capacitate importanta pentru proiectul WSLS. Instaland mixerul Calrec, utilizant mai multe canale digitale audio cu un router Ross am trecut pritr-un proces rapid care a necesitat mai putin de sase cabluri acolo unde a fost odata necesara utilizarea zecilor.

Formatul mai mic de Brio nu doar indeplineste cerintele tehnice, dar este cea mai buna alegere si din perspectiva financiara. „Brio reduce cheltuielile de ansamblu oferind in acelasi timp o interfata foarte sofisticata, dar simpla,” spune Chuck Heffner, VP Broadcast Systems, Digital Video Group. „DVG a finalizat proiectul la timp si in buget. WSLS a intrat live fara niciun fel de probleme.”

Noua cladire a WSLS include un studio si un platou de ultima ora. Alaturi de Calrec Brio, noul spatiu dispune de echipamente pe 30 de rack-uri, inclusiv produse de la Grass Valley, Ross, RTS si multe altele.

„Suntem intotdeauna entuziasmati sa avem la dispozitie aplicatii studio de ultima ora si o echipa de tehnicieni in spatele nostru,” spune Rob Lewis, manager de vanzari Calrec Audio. „Echipa de la Digital Video Group este un fan vechi al  tehnologiei Calrec si suntem incantati ca am ales Brio 12 pentru noul studio WSLS.”