Vitality Taipei - Un clip time-lapse cu capitala Taiwan-ului filmat cu obiective ZEISS


Clipul time-lapse "Vitality Taipei" este rezultatul uluitor al mai multor ani de munca. Jeff Hsiao, fotograful și producătorul clipului, ne arată orașul Taipei într-un mod extrem de frumos și unic - și ne demonstrează și niște trucuri la filmarea time-lapse.


Time-lapse-ul este o tehnică minunată: Este hipnotizantă și le permite oamenilor să iasă din viziunea lor normală despre lume. Ea surprinde locuri cu mișcări și sărituri peste timp, și aprinde lucrurile într-un mod pe care noi nu-l vedem de obicei. Prin folosirea acestei tehnici, fotografii pot spune povești din perspective complet diferite.


Fotograful Jeff Hsiao din Taiwan este creatorul acestui video time-lapse deosebit. Fostul fotograf de nuntă și-a schimbat direcția către fotografia de peisaj în 2010 și a continuat să creeze clipuri video ce arată perspective variate ale orașului Taipei, capitala Taiwanului.


Atunci când a început fotografia time-lapse, Jeff a trebuit să treaca peste mai multe provocări: mișcări complexe ale camerei și setări precise ale unghiurilor - o sarcină deloc ușoară în climatul subtropical al țării. De asemenea, ceața cauzată de umiditate a făcut ca imaginea să arate plat, dar Jeff a venit cu o soluție prin schimbarea setărilor temperaturii de culoare și schimbarea filtrului folosit - El împărtășește aceste soluții cu noi în video-ul BTS de mai jos.


El și-a încheiat proiectul în 2015, dupa 6000 de imagini RAW din 20 de secvențe scurte. Filmul complet dezvăluie o imagine colorată și clară a orașului Taipei: Străinii văd, de obicei, Taiwanul ca fiind o țară renumită pentru tehnologia sa, dar, în realitate, Taiwanul este unul dintre puținele locuri în care practicile religioase antice și peisajele urbane moderne se intersectează. Această alăturare este exprimată cel mai clar cu una dintre cele mai înalte clădiri din lume: Taipei 101.


Pentru a capta esența orașului Taipei, Jeff a folosit obiectivele ZEISS. Detaliile clare și distorsiunea redusă au făcut ca post producția să fie mai simplă, iar rezultatul este uluitor. Asigurați-vă că vedeți clip-ul în full screen!

Vitality Taipei from Carl Zeiss Lenses on Vimeo.

5 Minutes with Jeff Hsiao - Time-lapse Photographer from Carl Zeiss Lenses on Vimeo.