VGTRK din Rusia instaleaza 30 de Calrec Brio


Televiziunea de stat a Rusiei si Radio Broadcasting Company (VGTRK) au instalat in studiourile regionale 30 Calrec Brio36 ca parte a programului de modernizare HD cu o durata totala de 10 ani.

Ilya Lebedev, sef al departamentului regional tv al VGTRK spune: "Provocarea a fost nevoia unei console audio care sa functioneze fara probleme in statii diferite si care sa raspunda nevoilor diferite pe un teritoriu larg. Stiam despre reputatia buna a lui Calrec, iar partenerul nostru de integrare ne-a sugerat sa folosim consola Brio pentru actualizarile studioului nostru. Brio este o imbunatatire vasta fata de ce foloseam anterior in aceste studiouri, cu o calitate superioara a sunetului. In combinatie cu stageboxurile Br.IO, capacitatile nostre se extind si avem parte de flexibilitatea si de calitatea sunetului de care avem nevoie in diferite formate de productie."

Aceste 30 de studiouri de televiziune fac parte dintr-o retea imensa de peste 80 de centre de televiziune care se afla la capitalele regionale si produc o gama larga de continut, inclusiv programe de stiri si divertisment, adesea atat in limba rusa, cat si in limba regionala locala. Fiecare studio instaleaza un Brio36 drept consola principala, un stagebox Br.IO pentru a extinde capacitatea de I/O, impreuna cu un Allen & Health ZED16 drept consola de rezerva. Stageboxurile Br.IO sunt utilizate pentru microfoane cu fir si wireless, difuzoare si transmitatoare fara fir.

VGTRK detine si opereaza mai multe retele TV si radio regionale internationale, nationale si peste 80 regionale. Aceasta include "Rusia 24", care este primul canal de stiri 24/7 al Rusiei, precum si popularul RTR-Planeta, care este serviciul international VGTRK care este disponibil in intreaga lume prin cablu si satelit.

Lebedev a spus: "A fost o provocare sa lucrez la o ideologie tehnologica globala, unica, impreuna cu procese comune de instalare, intr-o zona atat de vasta si cu atat de multe companii. Acest scop a trebuit mentinut si pe intregul proiect de 10 ani. Rezultatele vorbesc de la sine si sporesc experienta telespectatorului, iar asta a fost scopul nostru final."

"Este o onoare sa colaboram cu cea mai mare companie de media din Rusia pentru un proiect atat de mare. De cand am lansat consolele Brio am observat o absorbtie extraordinara la nivel global. Puterea si factorul de forma compact, combinate cu usurinta de utilizare si calitatea premium a sunetului ofera clientilor nostri incredere chiar si cu un proiect atat de complex ca acesta. Actualizarea VGTRK bifeaza toate cerintele sale atunci cand vine vorba de audio", a declarat Michael Reddick, manager de vanzari international, Calrec.