Universitatea din Surrey folosește Calrec Brio


Universitatea din Surrey, UK, și-a actualizat studio-ul de televiziune cu un mixer Calrec Brio. Acesta face parte dintr-un proces de dezvoltare ce include și un nou program de producție video și film.


Andy Attwell, managerul studio-ului TV al universității din Surrey a declarat: "Pentru a putea face față acestui nou program, am avut oportunitatea de a schimba infrastructura studio-ului TV. Am schimbat camerele, mixerul video, routarea de semnal, audio, rețelistica și conectivitatea prin fibră optică. Mixerul audio vechi nu făcea față, așa că am avut nevoie de un mixer care să aibă flexibilitate și capacitate sporită. Brio a întalnit toate cerințele."


Scopul principal al cursului este să le ofere studenților o experiență reală, profesională de broadcast, ceea ce înseamnă că facilitățile universității trebuie să fie corespunzătoare. Calrec este alegerea evidentă, fiind lideri în industria de mixere audio. Departamentul marchează și suportul foarte bun oferit de echipa Calrec.


Profitând de capacitatea de networking a lui Brio, mai ales prin extinderea conectivității cu ajutorul unei cutii de intrări-ieșiri, toate necesitățile cu privire la rețelistică au fost îndeplinite ușor. Aceasta include intrări pentru un card MADI ce îl conectează pe Brio la studio-ul audio principal al facilității și un card Dante ce îi va învăța pe studenți partea de audio over IP - parte ce devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce se va trece la infrastructura IP. Printre altele, funcția de talkback RTS este integrată în fluxurile de lucru audio prin conectivitatea Hydra 2.


"Brio se potrivește perfect mediului de învățare. Este proiectat foarte bine, atât în partea de utilizare cât și în termeni de inginerie audio. Cutia de intrări/ieșiri externă le permite studenților să vadă rețeaua Hydra2 în acțiune și să își seteze singuri routarea și feed-urile. Această practică îi transportă pe studenți direct în lumea profesională și ilustrează clar partea de învățare în ceea ce privește semnalele, procesarea și routarea pe care o facem în cadrul universității. De asemenea, ne place sistemul de etichetare al mixerului, layoutul configurabil și numărul mare de fadere."