Un noul studiu arată că 69% din respondenți vor migra pe IP


Pe 28 noiembrie 2018, la Montreal, Grass Valley a dezvăluit studiul Global IP 2018 care arată opinii cheie despre progresul migrației industriei media către IP.


Sprijinit de opiniile ale aproximativ 750 profesioniști ai industriei media de pe tot globul, Grass Valley a construit indicații puternice care sprijină migrația industriei către IP, fiind văzută ca o mișcare într-o direcție pozitivă.


„Acum doi ani de zile a fost clar că industria a recunoscut și a înțeles că IP-ul va aduce metode de lucru noi, inovative, dar cu toate astea piața duce lipsă de încrederea necesară pentru a investi în soluții IP sau în a face planuri concrete în acest scop în următoarele nouă luni. Ne-a ajutat foarte mult să auzim perspectivele clienților noștri, oferindu-ne posibilitatea suportului necesar al industriei în timpul migrării”, spune Neil Maycock, vice președinte, global marketing la Grass Valley.


Standarde deschise - abordarea favorizată

- Din cele cinci considerații cheie ale tehnologiei listate, aproape jumătate dintre cei care au răspuns au numit abordarea standarde deschise drept cea mai importantă 

- 30% din respondenți au indicat că un sistem de control SDI și IP este a doua cea mai mare prioritate în condiderațiile tehnologice.

- Respondenții preferă să lucreze cu vânzătorii de top


Flexibilitate și costuri în migrarea către IP

- 43% din respondenți au implementări IP în curs de desfășurare, iar 26% plănuiesc să pornească proiecte în următoarele nouă luni.

- Nevoia pentru o flexibilitate sporită a infrastructurii a fost numită drept prioritatea numărul 1 a companiilor în drumul către migrarea spre IP.

- O abordare hibrid este favorizată de 67% din respondenți, fapt ce reflectă cel mai probabil îngrijorări legate de costuri cu o dorință de utilizare a echipamentelor SDI deja existente.

- 32% din respondenți au indicat că cea mai mare îngrijorare a devenit costul atunci când se consideră o mutare către IP, o creștere de la 27% identificați în studiul anului 2017.

- Grija scăderii calității de producție, însă, a scăzut de la 31% la 22% în 2018, o reflecție a succesului instalărilor IP din întreaga lume.