The Weather Channel trece la un viitor IP și 4K cu camerele Grass Valley


The Weather Channel a ales soluțiile de camere Grass Valley 4K și Ip pentru întregul arsenal de camere de studio. Broadcasterul va folosi 18 camere Grass Valley LDX 86N alături de nou lansatul panou de control Creative Grading, ce și-a făcut debutul la NAB Show 2019.


"Migrarea către IP și 4K UHD este ținta principală a strategiei noastre de dezvoltare, iar fiecare investiție pe care o facem în camere trebuie să asigure viitorul către aceste tehnologii. Calitatea imaginii este importantă, dar de asemenea este important și setul de caracteristici, precum și integrarea cu sistemul de routare IP și SDSDI. Grass Valley a întrunit toate criteriile, ceea ce îi face aleșii evidenți pentru acest proiect." a spus Michael Smereski, vicepreședinte la The Weather Channel


Camera LDX 86N a fost selectată în urma testării riguroase alături de alte camere competitoare din industrie. Testarea a subliniat abilitatea camerelor Grass Valley de integrare tehnică complexă  și de livrare a unor capabilități de control avansate în timp ce se captează imagini uluitoare. "Noul sistem Creative Grading este foarte interesant, ne permite integrarea unui minim de control de cameră în camerele de control, astfel încât se pot face mici ajustări chiar și atunci când studio-urile nu au întreg personalul la muncă. Pe lângă aceasta, camerele Grass Valley au suport nativ Mo-Sys, ceea ce este important pentru elementele de Immersive Reality (IR) și Augmented Reality (AR) pe care le avem în program."


"The Weather Channel este un vechi client Grass Valley și suntem mândri că soluțiile noastre au fost alegerea lor din nou. Aceste noi achiziții le permit folosirea tehnologiilor IP și 4K pentru a livra conținut de înaltă rezoluție către telespectatori." a declarat Jan-Pieter van Welsem, vicepreședinte de vânzări, Grass Valley.