Teradek Sphere - Video 360° la îndemâna oricui


Dacă sunteți interesați de filmări sau streaming 360°, trebuie să luați în calcul Teradek Sphere. Deși arată ca o simplă cutie, înăuntrul acesteia se află hardware foarte puternic. Partea exterioară a cutiei are patru conexiuni video. În acest moment este disponibil modelul cu conexiune HDMI, iar o versiune SDI va fi disponibilă în curând. Se pot conecta patru surse 1080p cu ajutorul conexiunilor video disponibile pentru imagini 360° de înaltă rezoluție. Dacă aveți nevoie de și mai multă acoperire, puteți conecta două Teradek Sphere via Ethernet pentru 8 intrări. Ceea ce este special la Sphere este integrarea cu iOS, mai exact cu iPad Pro. Instalați aplicația Sphere pe iPad Pro, conectați-o la aceeași rețea ca și Sphere și veți avea controlul complet al hardware-ului la vârful degetelor. Pentru că iPad-ul se conectează wireless, puteți să controlați producția fără să vă aflați în cadru.


Monitorizarea și lipirea se întâmplă aproape în timp real cu o întârziere impresionantă de doar 4 cadre. În funcție de preferințele voastre, puteți alege să monitorizați în unul din trei moduri. Modul rectiliniar corectează distorsionarea imaginii de intrare și vă permite vizualizarea conținutului sferic ca și cum ați purta o cască. Doar mișcați iPad-ul în direcția dorită și imaginea se va panorama/înclina odată cu acesta. Modul Panoramic vă arată întreaga acoperire a video-ului sferic, așa că puteți viziona întregul cadru cu o singură privire. A treia alternativă este modul "Little Planet", ce afișează o proiecție stereografică 360°, ceea ce face ca filmarea să pară a avea loc pe o mică planetă. Profesioniștii creativi vor aprecia caracteristica de monitorizare a clientului prin re-streaming. Mai multe iPhone-uri se pot conecta la rețea și pot funcționa ca mici monitoare de client.


Vreți să înregistrați 360°? Sphere vă oferă această posibilitate. Doar apăsați "record" în aplicația iOS și un fișier video MP4 de înaltă calitate va fi înregistrat direct pe stocarea internă a iPad-ului dumneavoastră. Opțiunile de distribuire, însă, nu se încheie aici. Cu o licență disponibilă separat, ce este disponibilă în pachet cu Sphere-ul, puteți face stream pe platforme de streaming populare ce acceptă video 360° precum YouTube, Wowza și servere RTMP. Doar selectați destinația și puteți începe. Odată ce începeți streamul, aplicația poate optimiza imaginea în timp real. Mișcarea liniilor de lipire și schimbarea balansului de culoare se pot face în aplicație pentru a asigura cea mai bună imagine posibilă.


Imediat ce scoateți din cutie Teradek Sphere-ul, aveți tot ce vă trebuie pentru a începe să filmați în 360°. Suporții de montare pentru Sphere, precum și suporții pentru ținerea celor 4 camere GoPro sunt incluse, precum și cabluri auxiliare, un alimentator și o carcasă de protecție.