Teleprompterele Autoscript EPIC folosite în stații locale din SUA


Televiziunea locală WDRB-TV, parte a grupului Fox, și-a upgradat echipamentele, punându-și încrederea în Autoscript.


Pentru zonele urbane în continuă creștere, stațiile TV locale sunt sub presiunea de a oferi telespectatorilor știri extrem de localizate, în direct și executate foarte bine. Cu acest scop în gând pentru regiunea metropolitană a Louisville, afiliatul Fox - WDRB-TV a investit într-un studio adițional în care a folosit teleprompterele Autoscript E.P.I.C.


"Transmitem în jur de 8 ore și jumătate de știri pe zi, acoperind mai multe știri decât orice altă televiziune din stat." a explicat Gary Schroder, Inginer șef WDRB-TV. "Ne-am extins recent, folosind două studiouri în loc de unul. Am cumpărat trei camere noi Panasonic AJ-PX380G cu obiective Fujinon HTs18x4.2BERM, trei noi pedestale Vinten Quattro și trei capete Vector 700. Pentru a le oferi prezentatorilor același feeling indiferent de studio, am cumpărat și șase telepromptere Autoscript E.P.I.C. de 19"."


E.P.I.C. combină ecranul de prompter LED cu cea mai mare luminozitate cu un monitor on-air Full HD-SDI de 19". Spre deosebire de alte monitoare izolate ce necesită un suport special sub monitor, E.P.I.C. nu vine cu vreun suport adițional de montare, așa că operatorii de cameră pot folosi întregul interval de înclinare a camerei, fără restricții.


"Autoscript E.P.I.C. este fantastic. Inițial am fost sceptici cu privire la funcționarea corectă a saniei, dar aceasta a funcționat perfect. Toată lumea a spus ca arată foarte bine, iar prezentatorilor le place să vadă transmisiunea în monitorul de jos." a spuis Schroder.


Comparativ cu celelalte sisteme la care s-a mai gândit Shroder, sistemul integrat al lui E.P.I.C. e mai ușor și folosește mai puțină energie electrică, așa că Schroder și echipa sa au fost încrezători că au ales cea mai eficientă soluție. Pentru a completa prompterul, Schroder a ales să cumpere ClockPlus-E ce se montează în fața sistemului și transpune datele timecode, tally și a alimentării direct din sistemul E.P.I.C., precum și din TallyPlus.


"Prezentatorii noștri iubesc ceasul din fața prompterului pentru că pot ști ora exactă fără să mai uite în laterale. Tally-ul e grozav. Lumina vizorului este pornită de unitatea de control a camerei, iar senzorul Tally-ului detectează asta. Mult mai bine și mai simplu decât mecanismul de detectare pe care l-am cârpit noi la vechiul prompter."


În concluzie, Schroder știe că poate să conteze pe calitatea inginerească a produselor Autoscript și fiabilitatea sistemelor acestora.


"Dacă ar trebui să descriu teleprompterul Autoscript E.P.I.C. în câteva cuvinte, aș zice doar atât: E grozav!"