SVT și Net Insight obțin cea mai mare producție remote IP cu Grass Valley


Broadcasterul suedez Svertiges Televison (SVT) împreună cu providerul de soluții media Net Insight a făcut un parteneriat cu Grass Valley pentru a întreprinde producția remote IP pentru broadcastul Campionatului Mondial de Schi Alpin FIS ce are loc în Åre, Suedia, între 4-17 februarie, 2019. Setup-ul producției competiției constă în cel mai mare număr de camere ce transmit și cel mai mare volum de semnale remote: video, audio și date, toate transmise live către Stockholm, la o distanță de peste 600 km.


Cinci ani în faza de elaborare a proiectului, această întreprindere semnificativă a dus producția remote la un alt nivel. Optzeci de camere Seria LDX 86 de la Grass Valley, situate de-a lungul cursului de schi din Åre, firnizează semnale HD necomprimate prin intermediul a două fibre de 100 Gbps de la Telia către trei camere de control de la facilitate SVT a Stockholm. Fiecare circuit utilizează soluții de transport Nimbra de la Net Insight, inclusiv recent lansata platformă terabit, Nibra 1060. Capacitatea DirectIP unică a Grass Valley este centrală workflow-ului, permițând stațiilor XCU să fie situate în camera centrală de echipamente din Stockholm, în timp ce camerele se află pe crestele înzăpezite din Åre. DirectIP simplifică drastic interconexiunile care trebuie făcută, permițând toate semnalele camerelor să se conecteze direct cu XCU. Acest lucru ajută și la o potrivire a shaderelor cu camerele, fără niciun fel de delay, cu mai puține persoane care călătoresc.


„Această realizare demonstrează cât de departe am ajuns în executarea producțiilor remote, în special dacă ne uităm în spate la setupul remote al nostru din 2012 de la Jocurile Olimpice din Londra”, a spus Addle Grandberg, director tehnic, CTO, la SVT. „Pentru a obține această performanță pentru Campionatul Mondial de Schi Alpin am știut că avem nevoie de mai multă lățime de bandă, de un workflow adaptabil și o colaborare foarte strânsă cu Net Insight și Grass Valley, fără a face vreun compromis în abilitatea de a obține calitate sau imagini sincronizate. Imaginea superbă pe care o oferă, cu minim de întârziere, a făcut camerele Grass Valley producătorul ideal pentru noi și pentru proiectul nostru. Acestea împreună cu capacitatea DirectIP au fost intrumentele necesare care ne-au permis să creăm un workflow robust și de încredere care poate face față condițiilor unice ale unui eveniment live de schi. Împreună am creat o nouă referință pentru producția remote live a unui eveniment de sport major.”


„Clienții noștri au standarde din ce în ce mai ridicate și sunt într-o continuă rescriere a regulilor de producție live. Producția remote este un nou pas în schimbare, prezentând noi moduri de lucru permițând echipei de producție de la bază să aibă acces la toate resursele de care au nevoie pentru a oferi conținut captivant de calitate”, spune Mark Hilton, vice președinte al producțiilor live la Grass Valley. „Suntem mândri de acest parteneriat cu SVT și cu Net Insight în a-i ajuta să-și împingă limitele producției live și să facă istorie. Acest proiect ilustrează perfect cum capacitatea noastră DirectIP poate face o diferență majoră către cum broadcasterii și providerii de servicii media pot aborda cerințe mari și complexe de producție.”