Studiu de caz: Folosirea serverelor Grass Valley K2 in transmisiuni sportive din Rupp Arena


In primavara anului 2011, directorul administrativ al companiei ce este responsabila pentru complexul in care se afla arena de sport de 23000 de locuri Rupp cauta un sistem avansat, high-definition (HD) de inregistrare si redare video. Obiectivul a fost un sistem care ajuta echipa de productie sa distribuie continut digital prin intreaga arena Rupp din Lexington, Kentucky (gazda echipei de baschet "University of Kentucky Wildcats") in cel mai eficient mod, furnizand fanilor o experienta de neuitat.


Rupp Arena trebuia sa isi inlocuiasca vechile video servere ce furnizau semnal video catre cele patru ecrane video gigant din interiorul arenei, cat si cateva zeci de ecrane mai mici din restul complexului. Dupa luarea in considerare a mai multor optiuni, solutia a fost clara: Grass Valley K2. Au fost aleasa platforma de servere media K2 Summit si un sistem de reluari K2 Dyno (format dintr-un controller de reluari tactil si intuitiv legat strans de un server K2 Summit). Dintr-o camera de control centrala din Rupp Arena, noul sistem de servere deserveste alte sapte sisteme audio-video, inclusiv un nou sistem IPTV pentru numereoasele tribune concesionate din cladire.

Citandu-l pe directorul administrativ al Rupp Arena, celelalte sisteme de inregistrare/redare video care se pretau nevoilor Rupp Arena nu erau nici macar pe aproape de raportul pret-performanta al platformei Summit de la Grass Valley. Sistemele Grass Valley sunt acum folosite pentru o multitudine de evenimente live, inclusiv evenimente de monster truck, rodeo, baschet si ceremonii de absolvire. Costul solutiei a fost unul din criteriile initiale de cumparare, dar pana la urma nu a fost cel principal, calitatea imaginii, fiabilitatea sistemului, usurinta in utilizare, necesarul de spatiu din rack-uri cat si asistenta oferita de Grass Valley au fost, pana la urma, criteriile principale ce au contribuit la decizia de cumparare. Sistemele au fost instalate si date in folosinta in Noiembrie 2011 si au functionat fara greseala pana azi.


Trainingul e unul din procesele la care se poate pierde mult timp atunci cand implementezi o tehnologie noua, dar operatorii din Rupp Arena au inteles imediat sistemul de reluari K2 Dyno, putand opera sistemul in prima jumatate de ora a celei de-a doua zi de training.

Dintre multele calitati ale serverului K2 Summit, pentru Rupp Arena a fost foarte important portul USB de pe partea din fata a serverului. Acest port le permite operatorilor sa ofere clientilor materialul video in cateva secunde, imbunatatind astfel cu mult workflowul acestora. Folosind puterea sistemului de reluari K2 Dyno, echipa din arena creeaza un rezumat al primei parti a meciului care se difuzeaza in pauza cat si un rezumat care se difuzeaza dupa meci, in timp ce fanii pleaca din arena. Aceste rezumate se executa in cateva minute, sporind din nou eficacitatea operatorilor sistemului.


Serverele cu patru canale K2 Summit au fost comandate cu tehnologia Grass Valley ChannelFlex, permitand echipei Rupp Arena sa extinda cele patru canale la opt fluxuri video bidirectionale, folosind patru camere pe doua canale si celelalte doua canale fiind folosite pentru redare.

Folosit impreuna cu serverul K2 Summit si sistemul de reluari K2 Dyno, ChannelFlex face ca sistemul de reluari K2 Dyno sa fie mai capabil, mai mic in dimensiuni (doua unitati rack (2U)) si mai accesibil ca pret decat majoritatea sistemelor de reluari disponibile pe piata astazi, incluzand toate functionalitatile capturii si redarii multicanal cum ar fi: super slow-motion cat si reluari instantanee.


De cand cu sistemul Grass Valley, echipa din spatele arenei poate inregistra toate cele patru camere fara a rata nicio secunda a actiunii. Astfel, imediat ce Rupp Arena a trecut pe sistemul Grass Valley, atat fanii cat si managementul arenei au observat imbunatatirile aduse de acesta. Echipa arenei nu are timp de pierdut cu echipamente care nu performeaza la nivelul asteptarilor, fiind sub presiunea fanilor care doresc tot ce e mai bun in materie de continut video. In acest caz, directorii Rupp Arena recunosc ca nu a trebuit sa cheltuiasca mult ca sa primeasca mai mult decat isi doreau.