Soluțiile Grass Valley de playout oferă flexibilitate și libertate furnizorului Pike Media Lab


Pike Media Lab a făcut trecerea către o soluție de playout bazată exclusiv pe software de la Grass Valley. Capacitatea nouă de streaming se datorează ICE SDC, care suportă streamuri necompresate video 2022-6 și îi permite furnizorului de servicii media rusesc să pună în valoare noi modele comerciale și operationale, dar și să manipuleze conținut din aproape orice sursă și să o distribuie rapid către orice platformă.


Pike Media Lab oferă servicii de playout către platforme OTT și cablu în Federația Rusă alături de acces către canalele ruse pentru telespectatorii vorbitori ed limba rusă din America de Nord. Utilizând agilitatea business oferită de soluțiile software, furnizorul de servicii media acum poate să deruleze servicii noi, susținând în același timp planurile companiei de a aduce canale noi în Rusia și în America de Nord în anii ce urmează.


Capacitatea unică a Grass Valley de a oferi o soluție completă de playout cu media asset management (MAM) integrat și automatizarea a fost un factor cheie pentru Pike Media Lab. Alături de ICE SDC, care utilizează tehnologia de automatizare Morpheus, furnizorul de servicii media a folosit MAM-ul Momentum, soluțiile de procesare iQ Modular și switchere pentru rutare Vega.


„Tipurile de servicii cerute de clienți se află într-o continuă modificare, iar din acest motiv avem nevoie de playout dinamic și de un sistem de management media care se poate adapta modelelor noi de servicii și care suporă metode inovative de lucru,” spune Andrey Kovalenko, CEO al Pike Media Lab. „Avem o relație de lungă durată cu Grass Valley și soluția oferită de ei a fost singura care ne-a permis să utilizăm sistemul în modul în care am dorit. Grass Valley ne-a oferit și libertate completă în implementarea produselor hardware, oferind o soluție bazată doar pe software care oferă capacitatea de care avem nevoie, respectând în același timp și bugetul nostru. Echipa Grass Valley a lucrat în colaborare strânsă cu noi pentru a se asigura că ne oferă facilitățile de playout potrivite pentru noi. Acum avem o operațiune care răspunde rapid nevoilor clienților noștri de astăzi și de mâine.”


Natura scalabilă și flexibilă a operațiunii de playout îi permite furnizorului Pike Media Lab să maximizeze randamentul investițiilor, fără a compromite însă capacitatea de a spune povești convingătoare. Momentum MAM și motorul pentru fluxul de muncă oferă un plus de flexibilitate, permițând echipei de producției să construiască fluxuri de lucru care îndeplinesc cerințele specifice ale clienților.


Tim Banks, vice președinte ale vânzărilor, EMEA, Grass Valley adaugă: „Cum broadcasterii și companiile media trebuie să se adapteze rapid la nevoile schimbătoare ale clienților, soluțiile bazate pe software devin din ce în ce mai relevante operațiunilor de toate dimensiunile, oferind o infrastructură dinamică și agilă care poate fi extinsă rapid, fără ca acest lucru să implice costuri ridicate. Acest proiect cu Pike Media Lab ilustreză perfect cum Grass Valley lucrează într-o colaborare strânsă cu clienții pentru a oferi soluții care se pretează perfect pe cerințele specifice ale acestora. Suntem încântați că Pike Media Lab a apelat din nou la Grass Valley pentru a-l sprijini în acest pas important din evoluția sa, asigurându-i operațiuniile pregătite pentru viitor care stau la baza creșterii companiei din viitor.”