Sistemele Wireless Sennheiser au fost motorul American Music Awards 2016


La sfârșitul anului 2016, premiile American Music Awards au fost transmise către peste 8 milioane de telespectatori și au avut ca invitați cei mai importanți artiști pop din acest moment. În timp ce artiștii încălzeau scena, inginerii din spate se bazau pe echipamentele wireless Sennheiser pe întreaga durată a spectacolului.


Din punct de vedere tehnic, combinația de microfon wireless Sennheiser 5000 a fost vedeta serii. Microfonul a fost folosit de Bruno Mars, The Weeknd, Ariana Grande, Nicki Minaj si mulți alți artiști. Combinația de transmițător Sennheiser SKM 5200 cu capsulă MD 5235 a fost soluția aleasă de inginerii de la monitorizare.


"Sunt un milion de lucruri în joc la un spectacol de magnitudinea asta, iar cel mai important aspect este partea vocală," a spus Derek Brener, FOH pentru The Weeknd. Brener a folosit combinația SKM 5200/MD5235 pe toată durata spectacolului: "La un spectacol sau concert live, am un sentiment de siguranță atunci când ridic faderul și nu aud nicio anomalie în sunet. Este foarte important într-un mediu în care sunt atat de multe echipamente RF și potențiale conflicte."


Ramon Morales, responsabil cu monitoarele lui Bruno Mars: "Suntem mereu sub presiune la evenimentele în direct, dar atunci când ai echipamentul potrivit totul tinde să meargă perfect. Am avut 4 backing vocals pe combinația SKM 5200 / MD 5235 și a sunat peerfect. Pentru Bruno, calitatea și claritatea trebuie să fie la fel în fiecare noapte."


MD 5235: MAGIE ÎN CAPSULĂ


Ariana Grande a cântat hit-ul său "Side to Side" alături de Nicki Minaj și a câștigat premiul "Artistul Anului". Inginerul său de monitorizare Vish Wadi folosește microfoanele wireless Sennheiser din 1990, de când lucra cu Sting, iar seria 5000 de când lucra cu Mariah Carey la sfârșitul anilor 90. "Folosesc capsula MD 5235 de când a apărut și de atunci o foloesc constant. E grozavă pentru scenele în care ef oarte mult zgomot pentru că are o respingere foarte bună a zgomotului nedorit. Pentru Ariana și multe alte artiste, e fantastică pentru că acomodează un interval larg de dinamici - de la cântat încet la cântat în forță."


Bruno Mars este perfecționist în ceea ce privește calitatea audio a performanțelor sale: "Facem repetiții, sound check-uri și el ne dă feedback-ul dacă are comentarii. Pentru Bruno e importantă familiarizarea și confortul - folosește SKM 5200 / MD 5235 de atât de mult timp încât e obișnuit perfect.". Pentru ingineri, asta aduce previzibilitate și consecvență; ei nu trebuie să folosească egalizatorul prea mult și știu exact ce va face microfonul."


MONITOARELE WIRELESS SENNHEISER


Orice eveniment live reușit se bazează pe capacitatea artistului de a se auzi singur, iar sistemele wireless Sennheiser au fost folosite de o multitudine de artiși, livrând o performanță RF fără greș. "Toți artiștii au folosit monitoare in-ear Sennheiser. Am avut 16 canale ale transmițătoarelor din seria 2000, combinate cu receivere G3. Totul a funcționat perfect, iar RF-ul a fost foarte solid."


Ariana Grande s-a bazat pe monitoarele Sennheiser, inginerul Vish Wadi a optat pentru transmițătorul SR 2050 și receiverul EK 2000. "Ariana a fost foarte mulțumită, iar Sennheiser a livrat exact ceea ce ne așteptam." Alegerea echipamentelor este și o chestie de balansare, iar asta trebuie să se întâmple pe întregul lanț de semnal - de la microfoane la sisteme de monitorizare wireless. "Claritatea trebuie să fie acolo și trebuie să avem un bun balans de la toate echipamentele pentru ca totul să sune perfect."


Cu programe de turneu atât de riguroase, inginerii ce folosesc Sennheiser sunt de acord că fiecare show trebuie să fie perfect din punct de vedere tehnic. "De fiecare dată când merg pe la vreun spectacol văd transmițătoare și capsule Sennheiser peste tot. De ce? Pentru că inginerii și artiștii au încredere în echipamentele Sennheiser."


"Platforma wireless Sennheiser e cea mai fiabilă de pe piață și ne gândim să trecem la seria 9000 foarte curând. Vedem combinația Sennheiser SKM 5200 / MD 5235 peste tot și sunt convins că există un motiv pentru asta: Pur și simplu funcționează!"