Sisteme de stabilizare cu tehnologie inovatoare


Letus a lansat, la inceputul acestui an, noul sistem de stabilizare Helix 1-Axis Pro, care reprezinta un ansamblu format dintr-un Helix Standard si un stabilizator Dublu Helix 1-Axis. Acest sistem este proiectat pentru a permite o mai mare libertate de miscare pe verticala și pentru a accentua linia de orizont, indiferent de pozitionare. Vibratiile sunt reduse simtitor cu noul suport frontal de la Helix in care se monteaza camera.

                Helix 1-axis Pro este un accesoriu ideal pentru orice Steadicam sau sistem asemanator de stabilizare, ce ajuta la mentinerea unei linii de orizont atunci cand operatorul decide acest lucru, avand libertatea de miscare petru o panoramare liniara si lina. Combinatia stabilizatorului de la Helix cu orice Steadicam permite schimbarea rapida (fara sa mai fie nevoie de detasarea si repozitionarea camerei) pentru modul low sau high, ceea ce creste simtitor aria de miscare intre cele 2 pozitii. Chiar daca stabilizatoarele de tip gimbal ajuta la crearea a diferete si noi unghiuri de filmare, Helix 1 reprezinta deasemenea o noua imbunatatire pentru operatorii de steadicam, ceea ce le ofera posibilitati noi filmare, incadrare. Trecerea de la un nivel ridicat al stabilizatorului pana in modul low, pastrand linia de orizont dreapta, reprezinta o evolutie cu adevarat inovatoare.

                Noul sistem poate sustine camere de pana la 9 Kg si suporta rods-uri de pana la 19mm lungime, pentru a putea monta camere mai voluminoase precum C300, C500. Sistemul poate fi atasat chiar si pe riguri de umar sau pe riguri de mana, asta daca operatorul/producatorul doreste sa pastreze o linie a orizontului cat mai stabila. Pretul de lansare este in jur de 5000 de dolari si in pachet sunt incluse rods-uri de 19mm din aluminiu pentru Helix 1 axis, 1 set de contragreutati, si un Front suport.