Sennheiser - partener al MTV EMA Awards pentru a 13-a oara


Prezentat de Ed Sheeran și Ruby Rose, ultimul spectacol MTV EMA Awards a fost găzduit de Mediolanum Forum din Milano, Italia pe 25 Octombrie 2015. Pentru al 13-lea an consecutiv, Sennheiser a lucrat cu compania de producție audio Britannia Row Productions, sprijinindu-i în locația extrem de dificilă din punct de vedere al semnalelor radio. Sennheiser le-a oferit microfoane numeroșilor artiști, în timp ce sistemul Digital 9000 a permis un număr de canale mult mai mare decât s-ar fi putut cu alte sisteme fără fir.


Colin Pink, designerul de sunet al evenimentului a explicat provocările pe care le-a ridicat locația spectacolului: "Mediolanum Forum o locație cu o istorie bogată de probleme de transmitere al radiofrecvențelor, în principal din cauza aproipierii arenei de transmițătoarele TV locale. Atunci când am acceptat proiectul, am știut că asta o să fie cea mai mare problemă, pe lângă podeaua foarte zgomotoasă și faptul că pereții, podeaua și tavanul scenei erau facute din panel-uri LED - o idee proastă în ceea ce privește transmiterea de radiofrecvențe!"


Inginerul Barry Mcleod de la firma de producție a fost însărcinat cu dificila sarcină de a face ca totul să funcționeze, fiind asistat pe tot parcursul evenimentului de experții Sennheiser. "Locația este foarte dificilă, iar Britannia Row a trimis un inginer de sunet să scaneze frecvențele disponibile cu o lună înainte de eveniment. Scanarea a relevat că era imposibil să obținem spectrul de frecvențe pe care îl cere un show MTV EMA."


Examinarea inițială a indicat că se puteau folosi doar 18 microfoane handheld și 8 canale IEM în spectrul de radiofrecvențe pentru show-ul principal, ceea ce pentru un show de dimensiunea asta a fost o mare provocare.


Andrew Lilliwhite, inginer Sennheiser a pregătit un set-up cuprinzător pe care l-a adus la spectacol. "Soluția a fost să luăm foarte multe echipamente cu noi, pentru că nu știam ce va fi utilizabil când vom ajunge acolo. Una din provocările interesante a fost că erau doua scene, câte una în fiecare capăt al arenei, ceea ce a însemnat că aveam doi asistenți de producție de fiecare parte a arenei, având nevoie de două inele separate IEM."


Soluția găsită de echipa de specialiști a fost desfășurarea unui sistem distribuit de antene și a folosit un sistem wireless Sennheiser Digital 9000, împreună cu microfoane MD9235 pentru prezentatori și câștigătorii premiilor. Colin Pink a spus "Pe lângă eficiența spectrului de emisie și zgomotul redus, sistemul folosit a fost mai mult decât capabil în mediul ostil radiofrecvențelor". Toți prezentatorii și artiștii s-au bazat pe monitoare de sunet wireless marca Sennheiser.


În timpul performanței live, Ed Sheeran a folosit un SKM 5200 cu cap MD5235, Rudimental a folosit un SKM 2000 cu o capsulă MMD 935. Ellie Goulding și Jess Glynne au cântat la un SKM 2000, iar Andrea Bocelli a folosit un microfon cu firm Neumann KMS 1205.


Colin Pink a concluzionat: "Sistemul, per total, a funcționat perfect, fără nicio întrerupere în timpul producției. Spectacolul a mers foarte bine și este o dovadă a calității echipamentului și al talentului echipei implicate. Mulțumirile mele merg către Sennheiser, pentru tot ajutorul și expertiza tehnica pe care ne-au acordat-o pentru a face din acest EMA un mare succes."