Sennheiser - motorul ediției cu numărul 58 al Premiilor Grammy


Într-o seară plină de momente live memorabile, Sennheiser a reușit să ofere audio wireless ultra fiabil pe întreaga durată a show-ului. Cu mai mult de 18000 de celebrități și fani ai muzicii în public și o audiență telespectatoare de peste 24 de milioane, artiști precum Lady Gaga, Kendrick Lamar, Adele și The Weeknd au folosit sisteme de microfoane wireless Sennheiser pentru performanțele lor live, în timp ce Taylor Swift a deschis spectacolul prin piesa "Out of the Woods" folosind un sistem Sennheiser Digital 9000.


Ed Sheeran, artist ce folosește tehnologia Sennheiser, a luat acasă două premii Grammy pentru "Piesa Anului" și "Cea mai bună înterpretare solo Pop", ambele pentru piesa "Thinking Out Loud". Bruno Mars și Mark Ronson au câștigat "Piesa anului" și "Cea mai bună performanță a unui grup/duo" pentru hit-ul lor: "Uptown Funk". Printre marii câștigători ai serii a fost Kendrick Lamar, care a câștigat patru premii Grammy: "Cel mai bun album Rap", "Cea mai bună interpretare rap", "Cea mai bună piesă rap" și "Cea mai bună colaborare rap/sung", împărțind și "Cel mai bun videoclip" cu Taylor Swift.


Poate că cel mai emoționant moment al serii a venit din interpretarea pieselor lui David Bowie de către Lady Gaga. Aceasta a interpretat mai multe piese din cariera artistului britanic folosind un Sennheiser SKM 5200 cu o capsulă MD5235. Printre piesele notabile, putem enumera "SPace Oddity", "Ziggy Stardust", "Heroes", "Fashion" și alte piese celebre. Performanța artistei a fost adusă la un alt nivel de costumele, recuzita și efectele teatrale specifice lui David Bowie.


Inginerul de monitorizare pentru Lady Gaga, James Corbin a mărturisit: "Pentru momentul ei de 6 minute, am folosit trei microfoane diferite - toate combinații Sennheiser SKM 5200/MD 5235". În circumstanțe normale, asta ar fi o mare provocare pentru că majoritatea capsulelor "identice" de la alți producători nu sună la fel. Din fericire, capsulele MD5232 sună identic - asta înseamnă că am putut regla sunetul în soundcheck-ul făcut cu una din capsule și apoi da copy-paste la setările de egalizator pentru celelalte două microfoane."


The Weeknd, care a fost nominalizat pentru nu mai puțin de 7 premii Grammy, a interpretat piesele "Can't Feel My Face" și "Into The Night" printr-o combinație SKM5200/MD5235, câștigând două premii în seara aceea: "Cea mai bună interpretare R&B" și "Cel mai bun album urban contemporan".


Ron Reaves, front of house mixer la Premiile Grammy a spus: "Microfoanele Sennheiser au livrat un sunet clar și detaliat pe tot parcursul serii. Personal, sunt încântat de MD 5235 pentru ca are un răspuns foarte bun pe întreaga gamă dinamică și se descurcă foarte bine pe partea proximitate."


Pe parcursul unei seri artistice diversificate și foarte dificilă din punct de vedere tehnic, microfoanele Sennheiser - incluzând și 36 de canale de audio wireless - au mers fără reproș. Dave Bellamy, cu o experiență de 17 evenimente Grammy, a fost responsabil pentru coordonarea radiofrecvențelor și a asigurat o performanță fără greș a sistemului wireless. "Cel mai important lucru e ca echipamentele să fie fiabile" a spus el "Fiabilitatea trebuie să fie un lucru la care să nici nu trebuiască să mă gândesc. Avem foarte multe echipamente Sennheiser în inventarul nostru, așa că asta spune multe despre încrederea pe care o am în aceștia."


"Suntem mulțumiți să spunem că Sennheiser produce microfoanele pentru atât de multe interpretări de excepție la Premiile Grammy cu numărul 58." A spus Byron Gaither, Sennheiser "Într-un mediu de producție dificil, fiabilitatea și calitatea audio e esențială - atât pentru evenimentul live cât și pentru broadcast. Produsele noastre și întreaga echipă tehnică au livrat o performanță optimă de fiecare dată."