Sennheiser MM 450-X - Căștile perfecte pentru călătorii


Dacă aveți nevoie de niște căști bluetooth ușoare, simplu de conectat pentru calatoriile dumneavoastră, Sennheiser MM 450-X este alegerea perfectă.

Sennheiser MM 450-X este una dintre cele mai ușoare și mai ergonomice perechi de căști de pe piață. Dimensiunea compactă, caracteristicile de noise-cancelling și raza mare de conectare wireless fac ca aceste căști să fie algerea perfectă pentru călătorii.


Caracteristica principală a acestor căști este funcția de noise-cancelling - funcția NoiseGard - ce permite înlăturarea a până la 90% din zgomotul ambiental din afara căștilor.


O altă caracteristică notabilă este funcția Talkthrough. Dacă cineva vrea să vorbească cu tine și noise-cancelling-ul este activat, la o simplă apăsare de buton funcția TalkThrough se va activa - muzica ta se va opri, la fel si noise cancelling-ul, iar microfoanele aflate pe căsti vor capta ceea ce spune interlocutorul, trimițând mesajul prin căști. Atunci când conversația se încheie, pornești iar noise-cancelling-ul, iar muzica se reia de unde s-a oprit.


Pentru niște căști de dimensiunea asta e destul de greu să ai o calitate extraordinară a sunetului. Cu toate astea, difuzoarele din MM-450-X redau muzica în mod corect și cu un soundstage solid.


Toată construcția căștii este incredibil de ușoara. La 105 grame, sunt cele mai ușoare căști on-ear bluetooth de pe piață. Luând în considerare dimensiunile și greutatea extrem de redusă, am putea crede că durata de viață a bateriei nu e satisfăcătoare, dar ea ține undeva între 8 și 20 de ore la o singură încarcare. Căștile se pliază pentru a le stoca cât de compact posibil, iar controalele remote de pe căști sunt foarte ușor de folosit.


La fel ca și celelalte căști bluetooth de top, MM 450X au o rază wireless de 10 metri. Asta îți permite să îți lași telefonul sau device-ul la care ești conectat în altă cameră fără să pierzi conexiunea. Aceste căști au support și pentru aptX pentru calitate crescută a sunetului, dar nu suportă NFC pentru pairing rapid. Un cablu detașabil este inclus, dacă vrei să asculți muzică și dupa ce ți se termină bateria.


Concluzionând, MM 450-X oferă un mod excelent de a asculta muzică atunci când ești pe drumuri. Designul ușor și portabil, butoanele amplasate perfect ajută la o experiență de utilizare fără griji. Deși bass-ul este puțin slab (caracteristică normală pentru niște căști închise, on-ear de dimensiuni reduse), funcția NoiseGard ajută la înlăturare zgomotului ambiental, făcând experiența de ascultare mult mai bună.