Sennheiser AVX acum in KIT-ul videografilor


Cu cât umblăm mai puțin la sistemul Sennheiser AVX, cu atât mai bine. 


Avem la dispoziție un număr nelimitat de moduri în care putem aduce la viață o imagine cinematografică. Avem, de asemenea, și uneltele necesare pentru a face asta - slidere, stabilizatoare, brațe, drone și dolii - sunt accesibile cinematografilor amatori. Rareori vei vedea în zilele noastre o nuntă sau un videograf de eveniment fără vreo invenție mecanică ce ocupă holurile.


Înregistrarea sunetului pentru film, însă, mai ales dialogul sau ambianța e mai mult sistematică decât creativă. În principiu, trebuie să aibă prezență, să fie inteligibil, natural și discret. Partea creativă e lăsată, în mare parte, sound designerilor și post-producției.


Așa că atunci când vine vorba de audio-ul camerei, mai ales în cazul videografiei run'n'gun DSLR, atunci când ți-ai asumat atât rolul cameramanului cât și pe cel al sunetistului, sunetul de obicei servește viziunea. Asta face ca cerințele tipice pentru un sistem de sunet fără fir - setarea rapidă, ușurința în utilizare și fiabilitatea - să fie chiar mai pertinente.


Sennheiser a pus toate lucrurile mai complicate în culise, așa că nu trebuie să aranjezi o gramadă de lucruri atunci când lucrezi pe teren. Specificațiile sunt perfecte pentru o soluție run and gun: sampling 24-bit/48k, durată de viață a bateriei transmițătorului de 10 ore și 5 ore pentru receiver, encriptare a transmisiei AES 256-bit și baterie litiu-ion.


Sistemul e oferit în trei combinații diferite, toate cele trei incluzând receiverul. Avem un set cu microfon handheld, ce vine cu microfonul AVX-835 cardioid, setul cu lavalieră cu microfon AVX-ME2 și transmițător bodypack și setul cu lavalieră Pro ce include microfonul de înaltă calitate AVX-MKE2.


Tradițional, atunci când vezi o lavalieră te uiți la două cutii identice cu antene fragile și cabluri ce atârnă. Sennheiser a decis să regândească acest fapt pentru acest nou sistem AVX. Receiverul cu design complet nou e proiectat să se cableze în intrarea XLR cu un profil minimal. Acesta se conectează la o lavalieră wireless sau un transmițător handheld, de asemenea simplificate pentru a nu avea niciun cablu sau antenă care atârnă.