Sachtler. Seria ACE pentru fiecare.


Inainte de a incepe acest articol, tin sa mentionez ca Sachtler este parte a Vitec Group. Indiferent ca vorbim de O’Connor, Vinten, Manfrotto, Sachtler, Anton Bower, Lite Panels, SIS Live, Paralinx sau Small HD, toate sunt parte a Vitec Group. 


Sachtler este cunoscut ca Mercedes-Benz-ul trepiezilor. Detine standarde proprii si ofera calitate superioara la un pret decent. Ca sa ajunga la o gama cat mai larga de public, Sachtler a lansat clasa ACE, pe langa clasa de FSB-uri ce se adreseaza in mod direct pietei de Film si Televiziune. 


Gama ACE (model ce vine cu diferite configuratii L/Large, M / Medium – GS / Ground Spreader, MS / Middle Spreader) se adreseaza Videografului care isi doreste un produs de clasa superioara, dar la un pret tangibil.

Stativele din clasa ACE, desi au o greutate redusa, pot suporta incarcaturi ridicate. Utilizeaza un nou sistem patentat de Sachtler, pentru sistemul SA, ceea ce imbunatateste miscarile fluide pe toate axele, regasite la modelele FSB. Folosit in orice locatii si conditii, se monteaza repede si ofera acces usor la frectiile de control. Contrabalansul are 7 trepte, si se poate regla dintr-un buton aflat pe spatele capului de trepied. In acest fel putem regla usor echilibrarea capului de trepied, indiferent de ce camera folosim (DSLR sau Camera Video). O noua imbunatatire la trepiezii din clasa ACE, reprezinta plate-ul de camera, care au formatul standard Manfrotto. Acum este mult mai usor pentru Videograf mutarea camerei cu plate-ul pe ea, pentru cei care folosesc mai multe sisteme de stabilizare, utilizand standardul Manfrotto la sistemul de prindere al camerei. Acest lucru scuteste clar multe inconveniente si inseamna timp castigat pentru productie. 


In concluzie seria ACE reprezinta o alegere mai mult decat potrivita pentru oricine care are nevoie de un trepied usor, fara a compromite incarcatura pe care o are acesta. Pretul cu siguranta este mai mult decat corect, atunci cand ne gandim ca stativul detine cele mai bune picioare din carbon, un cap fluid de calitate, bula de nivel iluminata si o incarcatura aditionala de 2,5 Kg a echipamentului de filmare. Daca lucrati cu incarcaturi mai mari de 3 kg, nu ezitati sa cumparati un stativ din seria ACE L.


Seriile FSB sunt dedicate pentru Film si Televiziune oferind  ergonomie si specificatii de top la fiecare model existent. Odata cumparat un Sachtler, ofera garantia calitatii pe viata.