Sachtler Flowtech - Ușor. Unic. Revoluționar.


Noul trepied Sachtler Flowtech este proiectat să fie agil, ușor și rapid de operat. Noul sistem flowtech de la Sachtler este mai mult decât un update al gamei Sachtler. Sistemul Flowtech împrumută agilitatea picioarelor telescopice TT 75CF și viteza picioarelor Speedlock pentru a crea un design din fibră de carbon încapsulat.


Cu sistemele convenționale two-stage de trepied, suntem obișnuiți cu o clemă per stagiu de extindere al piciorului, ceea ce înseamnă că ajustările mai importante ale picioarelor trepiedului necesită șase cleme separate.


Sistemul flowtech are doar o clemă per picior, ceea ce face ca ajustările de înălțime să fie foarte rapide. Plasarea clemelor în partea superioară a picioarelor înseamnă că nu trebuie să te apleci ca să ajustezi înălțimea. De asemenea, clemele sunt mari și ușor de desfăcut, iar atunci când sunt deschise complet, gravitația ajută picioarele să coboare lin spre sol.


Deși pare că aceste noi cleme sunt similare cu ceea ce făcea Sachtler Speedlock de ani de zile, picioarele lui Flowtech au un interval mult mai mare de înălțime, de la 26 cm la 153 cm.


Flexibilitatea se datorează design-ului de blocare fără spreader. La fel ca la TT 75/2 CF, există un sistem de blocare 3-stage în partea superioară a fiecărui picior; lățime standard pentru înălțimi standard, mai lat pentru cadre de jos și foarte lat pentru cadre foarte joase.


Sistemele de blocare fără spreader nu sunt noi, dar Flowtech a introdus pentru prima oară combinația clemei Speedlock cu picioarele telescopică - asta face din Flowtech un trepied unic în ceea ce privește viteza de operare și flexibilitatea în înălțime.


Picioarele încapsulate ale sistemului flowtech au o estetică unică, mult mai late decât picioarele telescopice standard. La prima vedere, aceste picioare late sunt făcute să acomodeze noile cleme, dar mai este un motiv pentru acest design unic.


Sachtler a înțeles că mulți operatori își transportă trepiedul pe umăr, așa că picioarele late din fibră de carbon oferă o suprafață mult mai confortabilă.


În concluzie, soluția de trepied Sachtler flowtech este una extrem de atractivă.