Sachtler ACE XL – Pentru trepiedul de teren


In aceasta luna (august 2017) compania Sachtler, care face parte din grupul Vitec, anunta utilizatorii ca extinde linia de productie a trepiezilor populari din seria Ace. Noul Sacthler Ace XL sustine o incarcatura mai mare cu 2 Kg, fata de modelele anterioare Ace M si Ace L. Aceasta crestere a valorii incarcaturii maxime a capului de trepied, este special adaptata pentru noile camere din seria CINE, lansate de Canon (Canon C200, C300 MarkII, C100), Panasonic (EVA1), Blackmagic si Sony. Cu aceasta ocazie, capul fluid poate sustine si aparate DSLR riguite corespunzator pentru productii de Broadcast si Film. 


Ace XL foloseste aceeasi forma ca si capetele fluide Ace M si Ace L, facilitand utilizatorilor lucrul cu acest produs, care in esenta, ca si constructie exterioara, ramane neschimbat fata de modelele anterioare. Se pastreaza inclusive cele 3 trepte pentru pan-tilt drag si cele 8 trepte pentru contrabalans. Capul de trepied Ace XL se poate monta pe orice tip de picioare care au oala pe standard de 75mm, iar partea de flat este inclusa in acest setup, in partea de jos, securizata cu suruburi 3/8"-16, ceea ce inseamna ca putem atasa cu usurinta pe un rig, slider sau jib, astfel incat sa nu fie nevoie de accesorii suplimentare (sau adaptoare) pentru a monta capul pe alte produse in afara picioarelor de trepied. 


Ace XL poate fi achizitionat ca si kit de trepied in 3 forme, oferite de producator. Cele mai folosite sunt sistemele de cap + picioare telescopice de carbon, cu middle spreader sau ground spreader sau inca un model, care nu foloseste spreader .


Noul sistem de trepiezi Ace XL se adreseaza celor care desfasoara productii mobile, de teren, unde greutatea echipamentului este foarte importanta, iar rezistenta si ergonomia trebuie sa fie la un nivel cat mai ridicat. Atat operatorii cat si videografii care lucreaza cu aparate DSLR si Mirrorless sau cei care filmeaza cu camere Cine sau ENG, de-acum au o optiune foarte buna pentru un echipament usor si profesional. Sachtler cu siguranta nu se va opri la seria ACE XL, si probabil ne va oferi si alte surprize placute in decursul acestui an.