Riedel și Pidso colaborează la soluția de comunicații pentru DTM


La doar câteva luni de la semnarea parteneriatului, Riedel Communications și PIDSO anunță primul lor proiect comun - o soluție de comunicații pentru DTM (Campionatul German de Turisme). Cele două companii au proiectat și instalat un sistem de comunicații audio broadband pentru DTM ce integrează tehnologia avansată de antene de la Pidso cu rețeaua în timp real MediorNet de la Riedel.


Riedel MediorNet oferă o coloană vertebrală de distribuție media în timpă real pentru toate unitățile de producție TV ale DTM-ului, pentru infrastructura de producție IT, controlul cursei, zonele de ospitalitate ale producătorilor și pentru video wall-urile de la cursă. Pentru acest sezon, rețeaua bazată pe fibră otpciă oferă flexibilitate maximă și un concept inovator de transmitere audio. Bazat pe tehnologie IP specializată, rețeaua redundantă oferă flexibilitate maximă pentru o transmisiune audio de calitate excepțională din toate vehiculele. Această soluție cu un sistem de transmitere a datelor wireless, dezvoltată special de Riedel, are nevoie de antene speciale pentru transmitere și recepție optimă. Datele sunt apoi convertite și transmise prin rețeaua MediorNet.


Sistemul e susținut de antene tip lamă, aerodinamice, fiabile și ușoare, proiectate de Riedel în parteneriat cu Pidso, un specialist vienez în sisteme de antene. Companiile au condus cercetări preliminare extinse și simulări cu vehiculele pentru a determina poziționarea optimă a antenelor, permițându-le să opereze la maximul posibil alături de restul de sisteme, precum GPS, video și radio-ul de la stand-uri.