Riedel MediorNet Compact Pro - interconectează studiourile distribuite la scară largă


Centrul de arte & creativitate Banff din Canada folosește rețeaua media în timp real Riedel Communications MediorNet pentru a interconecta amfiteatrele, sălile de recital, studio-urile de înregistrare și facilitățile de producție ale centrului.


Rețeaua de transport de semnal integrat și decentralizat este formată din cinci frame-uri de distribuție media MediorNet Compact PRO 50G.


Fiind cel mai mare centru de arte din Canada, Banff Centre este situat într-un campus de 42 de hectare în stâncoșii canadieni lângă Banff, Alberta. Înaintea achiziționării sistemului MediorNet, echipa Banff Centre petrecea foarte mult timp în fiecare zi pentru transportarea și setarea echipamentului la diverse locații pentru a stabili operațiunile remote de captare și transport a semnalelor de cameră.


Acum, cu cele cinci unități MediorNet Compact Pro, două puse în cele două camere de control și trei în cutii portabile pe teren, Banff Centre poate interconecta simultan mai multe spații de înregistrare cu un feed redundant multiplexat cu semnale video HD-SDI, audio MADI, audio analogic, Ethernet și intercom. Pentru producții mai mari, în care ambele studio-uri sunt active simultan și sunt folosite ambele camere de control, echipa Banff Centre poate crea legături între cele două stagebox-uri de pe scene, în timp ce al treilea stagebox administrează cross-feed-ul dintre camerele de control. Atunci când nu este necesar un feed între camerele de control, legătura prin fibră simplifica interconexiunea celor două studio-uri active.


"Sistemul MediorNet ne-a permis să legăm campusul într-o rețea inteligentă prin fibră optică. Această flexibilitate robustă ne este la îndemână deoarece avem foarte des înregistrări simultane pe tot parcursul campusului. MediorNet ne-a permis să ne reducem costurile de personal și uzura echipamentelor de comutare și monitorizare audio/video atunci când acestea erau mutate pe tot parcursul campusului. Feed-urile remote sunt acum mult mai ușor de procesat, deoarece doar routăm semnalele către camerele noastre de control atunci când avem nevoie." a declarat Directorul Tehnic al Banff Centre.


Președintele Riedel North America, Joyce Bente a declarat: "Banff Centre este un exemplu în ceea ce privește centrele de artă & creativitate, găzduind evenimente precum TEDSummit și festivalul de carte și film Banff Mountain. Facilitățile de genul, cu un campus răspândit și studiouri distribuite la scară largă sunt un caz perfect pentru sistemul MediorNet Compact PRO. Este perfect pentru aplicații mici și medii, iar pentru că este compatibil perfect cu celelalte dispozitive MediorNet, este complet scalabil ca o platformă satelit într-o rețea media mai mare."