RIEDEL MEDIORNET, ARTIST, SI BOLERO LA DARMSTADT UNIVERSITY


Pentru prima data, Hochschule Darmstadt - Universitatea de stiinte Aplicate din Darmstadt, Germania, si-a inlocuit evenimentul de intampinare traditional in campus pentru studentii din primul an cu o transmisie live pe 30 octombrie - alimentat de Riedel- tehnologii ultramoderne de transport al semnalului si comunicatii. Studentii difuzati au folosit o retea Riedel MediorNet in timp real, un sistem de interfon cu matrice digitala Artist si interfon wireless Bolero pentru a produce programul multi-locatie la standarde profesionale.

„In ultimii 10 ani, a fost traditia noastra sa primim noi studenti cu un mare eveniment live la Staatstheater Darmstadt. Nu este vorba doar de a transmite informatii, ci de a stabili o legatura emotionala si de a prezenta dimensiunea si diversitatea universitatii ”, a declarat Martin Wünderlich-Dubsky, responsabil cu relatiile media la h_da. „Cu programul special din acest an, am reusit sa realizam toate acestea - si mai mult - intr-un mod sigur si distantat fizic. Ca bonus, valoarea ridicata de productie a programului a insemnat ca am reusit sa ajungem la un public semnificativ mai mare. ”

Odata cu pandemia de coronavirus, universitatea a vazut o oportunitate unica: de a oferi studentilor care difuzeaza o oportunitate practica de a produce un program de televiziune live folosind tehnicile avansate de difuzare la distanta de astazi. Activat de fluxuri de lucru distribuite si complet digitale si de tehnologii bazate pe home studio, studentii au reusit sa produca videoclipuri si sunete din mai multe locatii distribuite. Programul final a constat dintr-un echipaj interdisciplinar format din peste 60 de specialisti video studenti.

Infrastructura Riedel MediorNet consta din sase routere descentralizate MetroN, patru cutii de scena MediorNet Compact si doua interfete de semnal de inalta densitate MicroN configurate cu aplicatia MicroN MultiViewer. Pentru comunicatiile in echipa, un mainframe de interfon digital cu matrice digitala Artist-64 echipat cu carduri AES67 accepta pana la 20 de pachete fara fir Bolero. Un RSP-2318 SmartPanel a folosit aplicatia MediorNet Control pentru a oferi directionare agila si control al semnalelor audio si video transportate prin reteaua MediorNet.

Aceasta configuratie Riedel a permis productiei sa porneasca in direct din cinci locatii principale: setul principal intr-o cafenea, un set exterior, adresa presedintelui dintr-un birou de la etajul 14 prin reteaua IT (folosind interfonul Bolero in modul independent), un set in Staatstheater Darmstadt si un interviu Zoom cu primarul din Dieburg, Germania.

„Cu abordarea sa descentralizata, MediorNet este ideal pentru productiile la distanta, care pot permite echipelor sa lucreze in conditii de siguranta, mentinand in acelasi timp standarde de productie de clasa mondiala. Suntem foarte fericiti ca putem sprijini urmatoarea generatie de radiodifuzori si le putem permite studentilor sa castige experienta intr-un mediu extrem de profesionist ”, a spus Andreas Mohnke, Account Manager, Riedel. „La h_da, a fost minunat sa vedem cum interfetele intuitive ale produselor noastre si usurinta de utilizare le-au permis noilor veniti sa indeplineasca sarcini extrem de provocatoare, cum ar fi schimbarea configuratiei matricei de interfonie din mers si in timpul functionarii”

Felix Krückels, profesor de productie de radiodifuziune si proiectare de sistem, h_da, a adaugat: „Facilitat de echipamentul Riedel, acesta a fost un adevarat program de televiziune - iar echipa noastra de studenti a stapanit toate provocarile cu un profesionalism extrem. Speram ca motivul acestei productii la distanta, pandemia, nu se va mai intampla, dar, in acelasi timp, a deschis o multime de noi posibilitati pentru a extinde experienta de difuzare a studentilor nostri in lumea reala. A fost minunat sa vedem toata motivatia si entuziasmul si suntem cu totii foarte mandri de rezultate! ”