Riedel lanseaza monitorul de distanta pentru mentinerea distantei sociale


Riedel Communications a introdus DisTag, un nou dispozitiv de monitorizare a distantei. Purtat la gat sau in buzunar, DisTag este un instrument fiabil si precis care isi avertizeaza imediat purtatorul prin vibratii sau prin semnale vizuale si acustice ori de cate ori distanta minima obligatorie fata de alte persoane urmeaza sa fie incalcata. 

„Dupa saptamani de carantina si alte limitari cauzate de pandemia coronavirus, societatea noastra revine treptat la normal, dar este un nou tip de normal. Incetinirea raspandirii virusului este inca o prioritate deoarece industriile, organizatiile si institutiile cheie incep sa se redeschida, iar oamenii incep sa se intoarca la munca,” a declarat Thomas Riedel, fondator si CEO, Riedel Communications. „In ultimele luni am invatat ca comunitate sa ne adaptam la noile modele de comportament si situatii, iar un aspect fundamental este ca angajatii, vizitatorii si clientii sa mentina o distanta sigura intre ei. Aici intra in joc noul dispozitiv DisTag.”

Dispunand de un design compact si minimalist, DisTag este ideal pentru productia media si evenimente, operatii industriale, comercianti cu amanuntul, facilitati medicale, institutii publice si culturale, precum si scoli si universitati. Aparatul ofera trei niveluri de semnal: o alarma cu vibratii in doua etape, un semnal LED in doua etape si un semnal sonor in doua etape. Limitele de proximitate ale semnalelor de avertizare pot fi definite si ajustate individual in conformitate cu reglementarile locale pentru distanta sociala.

Jacky Voss, manager de dezvoltare corporativa a companiei Riedel, a adaugat: „Cu dimensiunile sale mici (93mm cu 41mm) si greutatea redusa (61 grame), dispozitivul estet compact, confortabil si greu de observat chiar si pentru utilizatori. DisTag poate fi folosit practic oriunde, indiferent daca este in interior sau in exterior, iar bateria sa integrata asigura alimentare pana la 12 ore. Si, deoarece nu necesita nicio infrastructura suplimentara, este usor sa extindeti sistemul in orice moment - tot ceea ce este necesar: mai multe DisTag-uri!”