Riedel @ Campionatul Mondial de Ski FIS 2017


Campionatul Mondial de Ski FIS 2017, ce a avut loc în Februarie în St. Moritz, Elveția, a fost susținut de o rețea media și de comunicații robustă și flexibilă bazată pe soluții ale celor de la Riedel Communications.


Profitând de transportul,procesarea și routarea de semnal în timp real a lui Riedel MediorNet și a sistemului de intercom cu matrice digitală Artist, această coloană vertebrală de comunicații integrate a contribuit semnificativ la funcționarea sigură și fără probleme a campionatului de ski, cel mai mare și mai vizibil eveniment sportiv din Elveția din acest an.


O echipă de la Riedel Communications a planificat, instalat și operat rețeaua radio. Lucrând cu comitetul de organizare local al Campionatului Mondial de Ski, echipa Riedel a proiectat o rețea radio digitală și redundantă ce a fost baza comunicației fiabile între 30 de grupuri de utilizatori diferite cu conexiune completă la intercom-ul Riedel Artist. Peste 600 de stații radio-uri pentru cronometrare, securitate, logistică și producție au fost folosite de organizatorii evenimentului. O aplicație personalizată CCTV le-a permis inginerilor să monitorizeze ușor și convenabil stațiile de relee instalate la St. Moritz pentru acoperire radio optimă.


"O infrastructură fiabilă este indispensabilă pentru succesul acestui eveniment" a declarat Franco Giovanoli, CEO al Campionatului Mondial de Ski FIS. "În Riedel am avut un partener de tehnologie expert de partea noastră, ce a dezvoltat o strategie cuprinzătoare pentru a coordona întreaga complexitate a comunicației pentru un asemenea eveniment. De-a lungul celor două săptămâni ale Campionatului, am putut garanta o experiență perfectă și sigură pentru toată lumea, atât pentru cei de pe pârtie, cât și pentru cei de lângă pârtie."


Broadcaster-ul gazdă - SRG, precum și Uniunea de Broadcast Europeană (EBU) au folosit rețeaua media în timp real Riedel MediorNet pentru distribuția de semnal. Numeroase alte rețele de televiziune, precum Eurosport, ARD, ORF și RAI au avut încredere în MediorNet și Artist pentru a le susține transmisiunile live. Dispozitivele de distribuție media de înaltă densitate în rețea Riedel MediorNet MicroN au stabilit o infrastructură de routare și transport de semnal redundantă și decentralizată și au susținut o producție mobilă și flexibilă cu lățime de bandă mai mare, opțiuni de conectivitate adiționale și caracteristici de procesare integrată.


Imaginile au fost captate cu ajutorul a 38 de camere instalate de-a lungul pârtiei, precum și la zonele de start și sosire. Mai mult de 40 de kilometri de cabluri din fibră optică au legat centrul internațional de broadcasting de locațiile de producție de la Salastrains și Kulmpark. MediorNet a gestionat și semnalul pentru comentariul live, precum și prezentările video de pe stadion, permițându-le feed-urilor de producție și TV să fie transmise pe video wall-uri LED din zona de sosire. Panoul de control Riedel SmartPanel, împreună cu noua sa aplicație de control și interfața Skype profesională Riedel STX-200 au ajutat la completarea prezentării de pe stadion.


Pe partea de intercom, o duzină de frame-uri Artist - pentru NEP, BR, ORF și alții - au fost folosite pentru Campionatul Mondial de Ski, alături de mai mult de 200 de panouri. 40 dintre acele panouri au fost pentru eveniment și organizații precum Medal Plaza, Radio Center, stadium TV și cronometrare. Poliția și Paramedicii din St. Moritz au profitat și ei de rețeaua Artist, conectându-se via VoIP.


Riedel Communications a proiectat special un "cockpit" de eveniment în care trei membri ai echipei Riedel au monitorizat evenimentul și au oferit informații vitale, precum schimbări și întârzieri în cursă către alți parteneri.


"Campionatul Mondial de Ski FIS 2017 din St. Moritz este unul dintre cele mai prestigioase evenimente sportive, oferind un spectacol superb spectatorilor și telespectatorilor. Cu o coloană vertebrală oferită de rețeaua noastră radio extinsă cu ajutorul lui Artist și MediorNet, am putut crea o infrastructură de comunicații integrată ce a asigurat succesul Campionatului Mondial și a oferit o experiență de zile mari spectatorilor" a spus Roger Hess, Riedel Communications. "Campionatul de Ski din St. Moritz demonstrează din nou că Riedel a devenit liderul în comunicații pentru evenimentele sportive internaționale de iarnă."