Riedel Bolero S asigură comunicațiile pentru Bundesliga Germană


Evenimentele sportive de mare anvergură de astăzi, precum și nevoile lor tehnice, cresc la un nivel nemaiîntâlnit. Pentru a face față acestor nevoi, Riedel Communications a creat diviza pentru servicii sportive, divize ce conține tehnologii personalizat conectate cu supravegherea și suportul extins al inginerilor calificați de la Riedel.


Sistemul de intercom wireless Bolero, introdus în 2017, este o soluție de intercom fiabilă ce permite comunicarea de înaltă fidelitate ce este perfectă pentru transmisiunile sportive. Provocarea a fost în livrarea unei soluții ce furnizează comunicații extrem de clare între arbitrii Bundesliga și asistenții lor și cu sistemul Video Assist Center din Cologne. Pe lângă acestea, beltpack-ul trebuie acceptat de arbitrii și potrivit pentru mediul sportiv.


Pentru această aplicație, experții DFL și inginerii Riedel au construit o versiune mai mică a lui Bolero, sistem ce oferă libertate foarte bună de mișcare pe teren, păstrând totodată caracteristici cheie precum canalele multiple, claritate înaltă a vocii și fiabilitate RF de neegalat. Rezultatul este un beltpack Bolero operat hands-free prin transmisie activată de voce (VOX) și o cască foarte ușoară ce le permite arbitrilor, asistenților și arbitrilor VAR să comunice fără efort printr-o conexiune în timp real către centrul de operațiuni de la distanță Riedel din Wuppertal.


Riedel va oferi cu ajutorul lui Bolero S comunicații fiabile și de înaltă calitate pentru arbitrii Bundesligii în toate cele 306 meeciuri din acest sezon. În toate cele 18 stadioane din Budnesliga, trei antene Bolero vor oferi acoperire completă înăuntrul și înafara terenului, în vestiarele arbitrilor și în tunelul jucătorilor. Semnalul va converge într-o matrice de intercom Riedel Artist 32 ce se va conecta prin IP la VAC-ul din Cologne și la ROC-ul din Wuppertal. Inginerii din Wuppertal monitorizează fiecare componentă a sistemului și răspund nevoilor în continuă schimbare de pe teren.