Riedel Artist @ TVI Portugalia


Sistemul digital de intercom Riedel Communications Artist le permite celor de la TVI Portugalia să comunice fără probleme pentru producțiile lor de sport, știri și divertisment.


Administrat ușor de o echipă mică de la TVI, noul sistem Artist a fost instalat ca parte a modernizării studio-urilor televiziunii, iar el funcționează perfect cu sistemul existent de conferință pentru a permite comunicarea de-a lungul celor trei studio-uri conectate cu fibră optică și cu ajutorul conexiunilor IFB pentru locațiile de pe teren.


Riedel chiar a înțeles ceea ce ne doream și a reușit să scoată toata performanța disponibilă din sistemul Artist instalat. Cu ajutorul echipei Riedel am implementat o soluție de intercom cu adevărat elegantă, construită cu ajutorul unor echipamente recunoscute pentru performanța și fiabilitatea lor.” a declarat Carlos Gomes, director tehnic TVI.


TVI oferă programe de divertisment și de știri în fiecare zi, precum și transmisiuni live de la diferite evenimente sportive (fotbal, handbal, hochei, etc.). TVI și-a modernizat recent facilitățile de broadcast, iar intercom-ul Riedel Artist a fost ales după căutări extinse în piață.


Sistemul Riedel este instalat în studio-urile TVI dedicate știrilor, producțiilor virtuale și de divertisment, iar cele trei zone sunt legate prin IFB-uri centralizate și administrate dinamic. Se folosesc 2x39 intrări directe simultane de la trei mixere separate pentru a crea feed-uri. Lucrând cu acest setup Artist, staff-ul TVI are avantajul caracteristicilor ce scutesc timp precum preset-urile cu configurații ale sistemului frecvent folosite.  Nu numai că Artist simplifică administrarea liniilor de fibră dintre studio-uri, dar este și router audio echipat cu caracteristici de automatizare convenabile, pentru cele 48 de linii VoIP ce facilitează comentariile și telefoanele în direct pentru programele de știri de la TVI.


TVI a testat Artist în timpul alegerilor naționale din Portugalia, o provocare ce a avut 37 de IFB-uri concomitente în diferite locații din țară. Pe măsură ce canalul își extinde acoperirea în Portugalia și dincolo, planurile broadcasterilor de a își moderniza și actualiza capacitea de comunicare cu achiziții viitoare de echipamente Riedel.


„Acest proiect evidențiază puterea și flexibilitatea ecosistemului de comunicație Artist. Cu un client care știe exact ceea ce își dorește și cu staff-ul tehnic Riedel ce cunoaște perfect capabilitățile platformei, aproape orice este posibil.”