Riedel Artist - motorul uriașei parade stradale din Zurich


Sistemul de intercom digital Riedel Communications Artist a oferit o infrastructură de comunicații radio completă și fiabilă pentru a 26-a paradă stradală anuală din Zurich, o sărbătoare a păcii, dragostei și muzicii tehno de 2,4 km ce a atras mai mult de 900000 de oameni pe străzile orașului.


Riedel a colaborat cu o firmă locală pentru a implementa o rețea robustă și fiabilă de comunicații radio și un sistem de televiziune cu circuit închis (CCTV) care a asigurat un eveniment sigur și de succes.


Riedel are o experiență impresionantă în furnizarea de comunicații fiabile pentru unele dintre cele mai mari și mai importante evenimente din lume, cu o logistică complexă care acoperă zone geografice largi. Ne-am confruntat cu exact aceste provocări logistice la această paradă stradală. Am știut, însă, că putem avea încredere în Riedel pentru a ne ajuta să asigurăm o strategie completă de comunicare care să garanteze o experiență remarcabilă și sigură pentru aproape un milion de oameni.“


La fel ca și la Campionatul Mondial de Schi Alpin din St. Moritz de la începutul acestui an, Riedel Communications a venit cu “cockpit-ul de evenimente“ în centrul de comandă al  paradei, ceea ce a permis monitorizarea evenimentului și a facilitat comunicațiile între autorități și alte grupuri. Pentru a spori siguranța și securitatea, cockpit-ul a oferit acces echipei tehnice la planurile de situație și de evacuare și a oferit și imagini de la camerele CCTV amplasate pe traseul paradei. Echipa de comunicații a avut posibilitatea să acceseze informații meteo în timp real oferite de o stație meteorologică Riedel și a putu să vizualizeze un tablou de tweet-uri și postări pe social media. Riedel a lucrat îndeaproape cu Poliția din Zurich, oferindu-le acces la feed-urile CCTV live și înregistrate.


Folosind interfața radio Riedel RiFace, echipa a interfaățat intercomul Artist cu 350 de radio-uri mobile Motorola amplasate pe traseul paradei, oferind 11 canale digitale DMR și cinci canale analogice.


Fiind unul dintre cele mai mari și mai colorate evenimente publice din Europa, evenimentul a început la ora 13 și s-a terminat în jur de miezul nopții. Atrăgând iubitori ai muzicii de pe toate continentele, evenimentul a avut parte de 25 de scene cu sisteme de sunet gigantice și DJ. Pe lângă acestea, au existat și nouă scene fixe de-a lungul traseului paradei ce au inclus DJ, live-uri și emisiuni multimedia.


“De 26 de ani, Parada Stradală din Zurich este un eveniment important și distractiv pentru scena muzicii electronice din Europa. Parada are nevoie de comunicații la o scară uriașă, dar este fix tipul de provocare pe care noi, cei de la Riedel, îl așteptăm. Încă o dată, am reușit să arătăm cum tehnologiile noastre integrate de comunicații și experiența echipei pot permite funcționarea fără probleme și în siguranță a oricărui eveniment, chiar și a unuia de această magnitudine.“ a declarat Roger Hess, director general, Riedel Communications Elveția.