Riedel a oferit sisteme de comunicare și de distribuire a semnalului la Eurovision 2019


Pentru al paisprezeceea an consecutiv, Riedel Communications a oferit tehnologii avansate de intercom și de distribuire a semnalului, dar și suport pe teren pentru concursul Eurovision, transmis în direct din Tel Aviv.

Riedel a pus la dispoziție o soluție completă care include nu doar intercom și distribuire a semnalului, cât și access control, sisteme pentru comentarii și o infrastructură IT comprehensibilă pentru angajați, broadcasteri și pentru membrii presei.

Tehnologia Riedel prezentă la Eurovision a inclus și noile panouri din Seria 2300 SmartPanel. Aceste interfețe multifuncționale pot fi echipate cu aplicații software pentru a dispune de funcționalități suplimentare, altele decât ale unor simple panouri de intercom. Cu aplicația MediorNet Control instalată, utilizatorii au flexibilitate în rutare și control asupra semnalelor audio și video utilizând ecranele de rezoluție înaltă multitouch și o interfață tactilă intuitivă.

„Cele 18 SmartPanel-uri distribuite pe tot terenul au facilitate rutarea și controlul semnalelor audio și video ce se transmit de-a lungul rețelei MediorNet,” spune Yung Min Lee, Senior Project Manager, Riedel Communications. „Eliminând nevoia unui sistem de control separat, aplicația MediorNet Control ne permită să rutăm, să controlăm și să comunicăm, toate în același timp. Această flexibilitate a însemnat eficiență mai mare, lucru crucial în producțiile de scară mare precum Eurovision.”

În camera de control centrală Riedel, echipa a monitorizat și a controlat rețeaua media și cea de intercom, alături de o infrastructură avansată IT cu capacități de cybersecurity. Alături de TPO, Riedel a instalat aproape 150 de puncte de acces Wi-Fi și 50 switch-uri de rețea și a oferit o conexiune de internet de 2 x 2 Gb/s pe toată suprafața spațilui în care a avut loc evenimentul. De aici, Riedel a controlat de la disanță și sistemele de acreditare prin intermediul cardurilor RFID a 12.000 de participanți și invitați.

Eurovision este cea mai lungă competiție de cântat televizată internațional, cu o difuzare care a atras în acest an aproape 200 de milioane de telespectatori la nivel mondial.