Riedel a asigurat infrastructura pentru Eurovision 2017


Pentru cel de-al 12-lea an consecutiv, soluțiile de comunicații și distribuție de semnal de la Riedel sunt o piesă importantă în Eurovision Song Contest, cel mai longeviv concurs de muzică internațional transmis la TV.


Rețeaua media în timp real Riedel MediorNet a oferit infrastructura decentralizată și redundantă de transport și de dirijare a semnalului de la începutul și până la finalul producției, transmisă în Mai din Kiev, Ucraina. În plus, noul sistem wireless de intercom Riedel Bolero a fost folosit pentru comunicațiile echipei tehnice, la doar șase săptămâni după lansarea pe piață.


Transmis în fiecare an de 62 de ani încoace, Eurovision-ul este unul dintre cele mai urmărite evenimente ce nu au legătură cu sportul, cu o audiență globală estimată la 200 de milioane de persoane. Pentru cele trei transmisiuni, inclusiv cele două show-uri semifinale și competiția finală, Riedel a oferit o coloană vertebrală robustă de transmisie a semnalului și a comunicațiilor bazată pe tehnologia fibrei optice. Noul lansat MediorNet MultiViewer a fost și el aici, iar echipa tehnică a numărat doar 25 de persoane.


"Am apelat și anul acesta la Riedel pentru a ne asigura că putem transmite fără greșeală acest eveniment extrem de popular și din ce în ce mai complex. Încă odată, Riedel a oferit o experiență fără eroare, de la prezentări pe scenă la comentarii și interviuri backstage," a spus Ola Melzig, Directorul de producție Eurovision 2017. "Versatilitatea și calitatea echipamentului Riedel, căruia îi stă în spate și excelenta echipă de ingineri a celor de la Riedel ne-a ajutat să facem din concursul Eurovision 2017 un adevărat succes."


Coloana vertebrală Riedel MediorNet constă din patru nuclee de router MetroN și câteva zeci de dispozitive de distribuție media în rețea MicroN așezate într-un fel de "plasă" pentru o acoperire mai bună. Această configurație decentralizată a asigurat redundanța totală a tuturor semnalelor video și audio pentru comentariu, intercom, distribuția de semnal și comunicații radio, inclusiv feed-urile pentru monitoare în cabinele comentatorilor și pentru display-urile și proiectoarele de pe scenă. Patruzeci de cabine de comentariu pentru diverse țări au fost echipate cu intercomul Riedel Artist CCP-1116.


Rețeaua Riedel a legat numeroase alte componente de producție, inclusiv control point-uri critice pentru sunet, lumini și pirotehnice. În total, mai mult de 150 de panouri de comunicații și 600 de radio-uri digitale și analogice TETRA au fost folosite pentru acest show. Ca și la producția de anul trecut, OB van-ul folosit la producție a fost echipat cu Riedel MediorNet și Riedel Artist.


Pe lângă toate acestea, DECA, o companie a grupului Riedel, a furnizat un sistem pentru accesul în arenă ce a simplificat intrarea invitaților și a echipei în aceasta, oferind un plus de securitate și o mai bună administrare a vizitatorilor. Sistemul le permitea angajaților să treacă prin porțile de acces prin folosirea cardului lor de acces, sau chiar wireless.


Lucrând cu partenerul său TPO, Riedel a oferit și o infrastructură IT de anvergură, incluzând switchere, servere și access point-uri wireless pentru cei 3000 de jurnaliști ce au fost prezenți în centrul de presă.


"Organizatorii și producătorii show-ului Eurovision caută mereu noi modalități pentru a ridica ștacheta și mai sus, iar show-ul din 2017 nu a fost o excepție." a spus Benedikt Leister, Project Manager RIedel Communications. "Cu ajutorul rețelei noastre media în timp real MediorNet ce a oferit o infrastructură robustă, show-ul din acest an a fost un eveniment remarcabil și memorabil. Suntem fericiți că am jucat un rol în această producție unică și suntem nerăbdători să ajutăm la creșterea și evoluția acestui show și pe viitor."