"El Clasico" transmis 4K pentru prima dată


Mediapro a făcut istorie în televiziune producând clasicul meci dintre Real Madrid și FC Barcelona în Ultra-High Definition (4K).

Meciul a fost filmat folosind zece camere Panasonic AK-UC3000, camere ce oferă atât semnale HD cât și 4K simultan. Avantajul pe care îl oferă acest fapt este că meciul a fost produs și în HD, iar semnalul a fost distribuit direct către 170 de țări și o audiență de 600 de milioane de telespectatori.


Înainte de a pune în funcțiune sistemul la marele 'El Clasico', Mediapro a condus un test de calitate și funcționalitate pe multiple camere Ultra HD (4K) în timpul meciului din liga secunda spaniolă dintre Leganés și Alcorcón. Analizându-și opțiunile de camere de studio de ultimă generație 4K, Mediapro a optat să își echipeze noua unitate mobilă cu camere Panasonic AK-UC3000.


UC3000 oferă imagini 4K de înaltă calitate și reprezintă avansul tehnologic pe care Panasonic și-a dorit să-l facă în domeniul echipamentului broadcast de studio. Camera este de mici dimensiuni, compatibilă cu obiective ce folosesc montura B4, iar balansul între diferiții parametri ai unei imagini de excepție este la el acasă: sensibilitate și rezoluție înaltă, culori fantastice, zgomot redus și o gamă dinamică largă (HDR).


Pe lângă calitatea evidentă a produsului Panasonic, profesioniștii Mediapro și-au exprimat aprecierea pentru producătorul nipon deoarece aceștia au ascultat de necesitățile și nevoile lor, implementând diferite modificări în produsul final ce au ajutat ușurința în operare și manipulare.