"Big Brother" din Croația produs cu ajutorul produselor Grass Valley


Mai multe camere și suite de editare îl ajută pe broadcasterul croat RTL Televizija să transmită conținut on-air și online mai rapid ca niciodată. RTL Televizija din Croația le transmite telespectatorilor o varietate impresionantă de programe de știri, sport și divertisment. Pentru a pregăti producțtia unei noi serii reality TV numită "Big Brother", televiziunea a lucrat cu Kapetanović Sistemi, un provider premium ale soluțiilor Grass Valley,  de unde a achiziționat opt camere LDX 80 Flex, șase suite de editare nonliniară EDIUS și un switcher Karrera K-Frame S-series 3 M/E.


În discutarea decizie de a investi în soluții oferite de Grass Valley, Silvije Safar, directorul de servicii și sisteme al RTL a relatat experiențele trecute ale companiei cu Grass Valley și Kapetanović Sistemi și a remarcat putere și flexibilitatea tehnologiei. "Design-ul stil leagăn al seriei de camere LDX face ca mutarea camerelor între studiouri să fie foarte ușoară, ceea ce înseamnă că putem maximiza investiția noastră și să folosim camerele exact unde și când avem nevoie de ele. Același lucru poate fi spus și despre switcherul Karrera - operatorii noștri iubesc multitudinea de caracteristici și abilitatea de a configura switcherul să raspundă la diversele noastre nevoi."


RTL a dezvoltat un sistem de producție complet bazat pe fișiere pentru a capta și edita imagini și audio, toate dintr-un spațiu de stocare central. Cu EDIUS la baza sistemului nostru și importul de cut-list-uri XML/AAF, compania e capabilă de integrarea completă a workflow-ului de editare cu alte părți ale sistemului de producție.


"Întregul nostru workflow de post-producție se învârte în jurul lui EDIUS," a adăugat Safar. "Edităm fișiere media aflate pe spațiul nostru de stocare online, ceea ce reduce timpii de producție. De asemenea, departamentul nostru web folosește EDIUS pentru editarea ușoară și rapidă a filmărilor și postarea clipurilor pe website-ul nostru."


Camera LDX 80 Flex e perfectă pentru achiziția single-format 1080i sau 720p, unde nu este nevoie de multe optimizări artistice. Software-ul EDIUS este cea mai rapidă unealtă de editare de pe piață atât pentru broadcast cât și pentru producții profesionale. Fără timpi de randare și fără așteptări, EDIUS e pregătit să editeze mai multe rezoluții, formate și frame rate-uri decât orice alt editor, inclusiv 4K. Centrul de producție video Karrera K-Frame S-Series combină performanța unui switcher mid-range cu workflow-uri dovedite și control simplificat al producțiilor complexe, cu 3 M/E-uri sau 2 M/E-uri pentru accesibilitate excepțională.


"Mulți dintre clienții noștri aleg soluțiile Grass Valley pentru flexibilitatea pe care o oferim în configurații," a notat Jan-Pieter van Welsem, vice președinte de vânzări și marketing, EMEA, Grass Valley. "RTL profită de avantajele capacității de a produce diferite show-uri în diferite studio-uri fără a fi nevoie să dedice echipamentele unui singur scop."