Proiectorul Panasonic PT-DZ21K - Motorul videoshow-ului Coldplay - "Ghost Stories"


Spectacolele, dezvoltate în comun de Ben Miles, Paul Normandale, Misty Buckley și Phil Harvey, au fost create cu intenția de a crea o atmosferă intimă, aducând publicul mai aproape pentru a împărtăși noile piese. Pentru lansarea albumului la nivel mondial în Los Angeles, echipa de creație a fost solicitată pentru a crea o proiecție de 360 de grade în stil planetariu de jur imprejurul spațiului și pe întreg tavanul.


Pentru cele două spectacole cu casa închisă de la Royal Albert Halls, Ben Miles a specificat că proiecțiile o sa acopere ciupercile acustice unice ale incintei sălii. Un total de 62 de proiectoare Panasonic PT-DZ21K și 20.000 de lumeni au fost folosite pentru a crea un 'cer plin de stele'.


Specialul TV


Specialul TV a folosit 46 de proiectoare PT-DZ21K controlate de opt servere de ultimă generație AI I8 (patru pentru live și patru pentru redundanță). Evenimentul a marcat cel mai mare număr de proiectoare pe care XL Video le-a furnizat vreodată pentru un singur spectacol. 


Proiectoarele au fost folosite pentru a crea fundalul audio-vizual pentru artiști diverși precum Roger Waters și Fat Boy Slim.

Această primă previzualizare a albumului a prezentat o mică scenă centrală, cu majoritatea proiectoarelor plasate pe podea de jur împrejurul locației, aprinzând o zonă de proiecție totală echivalentă cu șase suprafețe 4K. Spectacolul rezultat a creat un adevărat spectacol vizual atmosferic. În acest context, trupa a cântat noul său album în întregime, pe lângă o selecție ale hiturilor lor cele mai populare.


Ben Miles a explicat că întregul concept a fost să creeze o experiență captivantă pentru mulțimea din sală și pentru cei care se participau de casă. "Trupa a vrut să cânte în niște spectacole mai intime pentru a fi mai aproape de audiența și a interacționa cu aceasta. Spectacolele mari ce se țin pe stadion înseamnă, de obicei, că sunt spectatori la mare distanța de trupă, așa că am căutat să gasim scena perfectă pentru acest spectacol."


Într-un final, echipa de creație a recreat celebra locație Roundhouse din Londra în studiourile Sony din Los Angeles.


"Ghost Stories este un album aproape de sufletul solistului Chris Martin și a trupei sale. Designerul de platou construise deja un model al spectacolului, în stil rotund, ceea ce însemna că o să se proiecteze pe niște panouri ce se folosesc în special în spectacolele de teatru." a adăugat Ben Miles "Mărimea proiectorului DZ21K a fost un factor important de decizie. Deși inițial părea similar în marime cu alte proiectoare, atunci când te uiți cu atenție e evident că este mult mai mic, ceea ce contează atunci când poziționezi proiectoarele între scaune, pe lângă spectatori."


"Cu o zi înainte de spectacol, eram de stul de îngrijorați, dar le-am spus celor de la Coldplay că totul o sa iasă bine și o să fie uimiți de rezultat. În acea noapte am optimizat procesul pentru ca totul sa meargă perfect. A doua zi, când trupa a intrat pe scena cu luminile stinse și proiectoarele s-au aprins, Chris Martin m-a chemat pe scenă si mi-a spus că e foarte mulțumit."


Royal Albert Hall


Întrucât specialul TV a fost creat cu ajutorul unei audiențe invitate, echipa de creație a avut mult mai mult control asupra locațiilor proiectoarelor decât a avut în spectacolul real de la Albert Hall. De data asta, proiectoarele nu s-au mai putut pune aceleași locuri, așa că a fost nevoie de o gândire inovatoare pentru a găsi cea mai bună soluție.


16 proiectoare Panasonic au fost folosite, toate redând imaginea la o rezoluție HD de 1920x1200, imaginile fiind mapate folosind patru servere AI S8 (două live si două pentru redundanță)


Proiectoarele au fost plasate în lojele de la nivelul superior și concentrate spre acoperiș. Fiecare proiector acoperea între patru și șase ciuperci, redând conținutul din Los Angeles reformatat pentru Albert Hall.


"Lucrând de atât de mult timp cu proiectoarele Panasonic știam că o să ne descurcăm excelent cu dimensiunile reduse ale proiectorului DZ21K și că îl vom putea pune la orice unghi, agățându-l în tot felul de moduri folosind diferite cleme și curele." a adăugat Ben Miles.


Proiecție cu luminozitate ridicată


PT-DZ21K oferă imagini incredibil de frumoase, este ușor de întreținut și fiabil. Luminozitatea de 20000 de lumeni și o serie bogată de capabilități creative sunt ambalate într-o carcasă extrem de compactă. Contrastul, profunzimea și claritatea sunt calitățile cele mai importante ale proiectorului PT-DZ21K. Sistemul său cu patru lămpi permite operarea stabilă în sesiunile mai lungi de proiecție, cu moduri cu una, două, trei sau patru lămpi ce permit proiecție continuă, 24/7.