Proiectoarele Panasonic: Acum și în viitor


"Pentru a ne diferenția de competitorii noștri și pentru a dezvolta produse ce reproduc imaginile mai luminos și mai frumos, am încercat să facem ca proiectoarele noastre să fie cât mai compacte și versatile în timpul instalării." a spus Koichi Kawashima, director al diviziei de sisteme business, AVC Networks Company, Panasonic Corporation.


Panasonic a dezvoltat noi produse bazându-se pe conceptul "1/2" ce țintește către înjumătățirea atât a volumului, cât și a greutății proiectoarelor.


Evenimentele mari precum cele de mapare a proiecțiilor sunt organizare adesea în aer liber, având multe constrângeri de timp șispațiu. Industria a tot căutat soluții pentru a facilita procesul de instalare.


iMapp Bucuresti 2015


La iMapp Bucuresti 2015, unul dintre cele mai mari evenimente de video mapping din lume, au fost folosite 104 proiectoare de 20000 de lumeni pentru a proiecta o rază luminoasă pe o distanță lungă.


Spectacolul Kabuki la Fântânele Bellagio, Las Vegas


Proiectoarele Panasonic au fost folosite și la spectacolul Kabuki la Fântânele Bellagio; "Lupta cu un crap" a lui Koi-Tsukami organizată în Las Vegas a avut nevoie de imagini proiectate pe una din cele mai mari ecrane de apă din lume. De obicei, proiectoarele sunt instalate cu ajutorul unor macarale, dar proiectoarele Panasonic sunt atât de ușoare încât au putut fi cărate în și din barcă cu mâna. Consumul redus de energie electrică permite uzul unui mic generator pentru fiecare proiector.


Milano EXPO


"În jur de 70% din proiectoarele folosite la EXPO în Milano au fost Panasonic" as pus Kawashima. Proiectoarele Panasonic "excelează în performanța culorilor și oferă un contrast înalt ce înseamnă o proiecție remarcabilă" a spus Yuta Tanaka, Director Milano EXPO


Soluțiile de proiectoare Panasonic în viitor.


Panasonic dezvoltă în acest moment proiectoare cu fosfor laser, ce posedă luminozitate înaltă într-un corp compact. Marele beneficiu al proiectoarelor laser, în comparație cu cele convenționale, este că nu ai nevoie de un proiector back-up.


Panasonic a introdus deja cel mai mic și mai ușor proiector 4K+ cu tehnologia fosfor laser: PT-RQ13K cu o luminozitate de 10000 de lumeni, o rezoluție 4K+ (5120x3200 pixeli) și un contrast de 20000:1


"Pentru a face experiența mai dinamică și mai captivanță, Panasonic lucrează la trecerea de la HD la 4K, iar în viitor la 8K pentru ecranele mari." a concluzionat Kawashima