Prima transmisiune 4K UHD din Australia este marca Grass Valley


Grass Valley și Gearhouse Broadcast și-au unit puterile pentru a oferi primul broadcast live 4K UHD al Australiei. Întregul conținut 4K UHD de 6 ore de la Supercheap Auto Bathurst 1000 pentru supermașini, evenimentul anual al țării, unde este oferit broadcast live fără pauze publicitare.

Cursa de 1.000 kilometri a fost difuzat pe cel mai nou canal al Foxtel, 444, cu rutările și monitorizările realizate prin intermediul FOX SPORTS Australia, și producția externă broadcastului cu ajutorul a Gearhouse. Soluțiile de top ale Grass Valley au constituit inima infrastructurii de producție live, atât la fața locului, cât și la locația FOX SPORTS Australia. Acestea includ un Kahuna 9600 Production Switcher și un router extrem de versatil, NVISION Compact Router. Grass Valley a fost aleasă datorită abilității dovedite de a suporta cerințele unei producții live ultra-fast, dar și datorită integrării ușoare în fluxul de lucru Foxtel, construit de asemenea cu ajutorul sistemelor Grass Valley.

„Motorsport constă în viteză, iar ținând cont de lipsa pauzelor publicitare totul trebuie să funcționeze impecabil de la început până la sfârșit”, Ben Madgwick, manager de servicii broadcast, Gearhouse Broadcast. „Ceea ce aveam nevoie era o infrastructură OB și un flux de lucru care putea face față fără probleme volumului de semnale 4K UHD, transmițând telespectatorilor imagini impecabile și asigurând în același timp un flux bun de fișiere între camioneta OB, FOX SPORTS Australia și Foxtel. Știm din experiență că Grass Valley oferă o flexibilitate de neegalat și oferă o stabilitate dovedită, în ciuda presiunilor mari ce vin odată cu producțiile live ale evenimentelor precum curse moto. Suntem foarte mândri pentru parteneriatul cu Grass Valley, care vine încă o dată în ajutorul nostru pentru a face istorie în broadcastul australian.