Prezentare Sachtler Ace M


E un Sachtler, e accesibil ca preț și se potrivește perfect camerelor DSLR și camerelor video de dimensiuni mici, indiferent de nivel.


De la începuturile modeste într-un atelier dintr-un garaj acum mai mult de jumătate de secol, până la prezența lor în producțiile video din fiecare colț al lumii, Sachtler și-a construit o reputație solidă pentru inovație și calitate. Calitatea pe care o oferă Sachtler obișnuia să fie destul de costisitoare, dar acum prinn sistemul de trepied + fluid head System Ace M MS, noul trepied Ace 75/2 D și fluid head-ul Ace M sunt atât accesibile ca preț, cât și perfecte pentru utilizatorii de DSLR și camere mici. 


Kit-ul trepied/cap vine cu o geantă de umăr cu logo Sachtler produsă de Petrol. Opțiunile de spreader sunt ori la nivel mediu, ori la nivelul solului (System Ace M GS). Ace M e un cap fluid adevărat care permite o mișcare foarte apropiată de una fără frecare, mișcările fiind foarte line și lipsite de 'tremur'. Acesta, spre deosebire de alte "capete fluide" ce primesc denumiri de genul "fluid-like" sau "fluid-effect" este un cap fluid adevărat și va produce rezultate extrem de satisfacătoare pe întreaga durată de viață a trepiedului.


Pentru a testa caracteristicile variate ale capului Ace M, am atașat tăplica de o cameră Canon XL2 de 3.5 kg. Capul permite greutăți de până la 4 kg, așa că această greutate e un test bun pentru limitele superioare ale capului. Lungimea tălpicii de 10.5 cm balansează perfect camera la vârful trepiedului, iar markerele de plasare de pe tălpică și de pe platforma de montare asigură reproducerea plasării camerei de mai multe ori. O pereche de șuruburi de rezervă sunt plasate discret sub platformă.


Nivelarea se face rapid și ușor pentru că Ace M are o montura de cap stil bol. Slăbiți coloana centrală și aliniați fiecare boloboc la centru, apoi strângeți coloana centrală și puteți filma! Cu camera montată, închizătoarele țin camera perfect la locul ei, nepermițându-i acesteia să cadă sau sa își schimbe poziția. De fapt, închizătoarea orizontală e atât de sigură încât capul fluid a început să se deșurubeze înainte ca aceasta să permită mișcarea camerei. Cu ambele șuruburi de blocare deblocate, mișcăile orizontale și verticale sunt extrem de fluide. Greutatea camerei, insă, a făcut mișcările puțin mai greu de controlat. Mecanismul închizător ce ține plăcuța de adaptare pe platforma de montare este foarte sigură și nu îi va permite camerei sa cadă spre sol, distrugând echipament de câteva mii de euro.


Ace M este echipat cu un sistem de tragere numit SA Drag (Synchronised Actuated Drag). Două mecanisme rotative permit trei nivele de tragere, atât orizontal cât și vertical și o setare de zero pentru a elimina orice mișcare. Trepiedul are contrabalansare în 5 trepte. Set-up-ul trepiedului se face rapid și ușor și e mai mult decât suficient pentru a controla camere de până la 4 kg. Cu caracteristicile sale, Ace M e capabil să producă imagini extrem de fluide cu o gamă largă de greutăți și mărimi de camere.


Unitatea este construitâ dintr-un material compozit bazat pe fibră de sticlă pentru a menține prețul cât de jos posibil. Deși nu este făcut din metal, este ușoară, foarte rezistentă și se pretează perfect stilului run-and-gun al utilizatorilor de camere mici și DSLR.


Trepiedul Ace 75/2 D este un trepied în două stagii cu picioare de aluminiu. Spreader-ul este rigid și la nivel mediu și nu permite picioarelor să se desfacă suficient pentru niște filmări de la nivelul solului. Tuburile picioarelor sunt unite de niște componente de plastic, iar scurtarea trepiedului se face folosind niște mânere de plastic.