Panasonic prezinta camere noi 4K PTZ cu Zoom 24x si suport NDI


Pentru a satisface cerintele recente ale operatiunilor video la distanta pentru educatie de inalta calitate, difuzare, set virtual, corporate, vlogging, streaming live si comunicare de cult, Panasonic a lansat noua camera 4K NDI Pro 12G-SDI/HDMI PTZ. Aceasta camera PTZ versatila, cu functii complete (panoramare, inclinare, zoom) vine in doua modele: alb si negru si ofera captura video 4K, zoom optic 24x, unghi de vizualizare de 74,1 °, iesire HDMI, SDI si NDI, direct Streaming IP si posibilitatea de control de la distanta prin dispozitive seriale. Lista sa lunga de caracteristici va ofera varietate si calitate pentru a se potrivi unei game largi de nevoi.

Senzorul MOS de 1/2,5" al camerei va permite sa capturati vide pana la 4K60, iar stabilizarea electronica integrata a imaginii asigura o imagine stabila, fara jitter. Obiectivul ofera un unghi larg de vizualizare de 74,1 °, astfel incat sa se poata incadra confortabil in dimensiuni medii spre camere mari de conferinte. Zoomul sau optic de 24x mentine calitatea imaginii in 4K si, daca va aflati in modul de captare 1080p, functia digitala iZoom ofera zoom de 36x pentru a captura acele prim-planuri indepartate. Spre deosebire de multe camere PTZ din domeniu, aceasta camera are intrare audio de 3,5mm si va poate incorpora sunetul in iesirea video, permitandu-va sa utilizati un microfon extern.

Exista mai multe optiuni pentru iesirea video pentru a se potrivi in aproape orice arhitectura de retea video PTZ, inclusiv iesirile HDMI si 12G-SDI care se pot conecta la un computer, comutator, monitor sau dispozitiv de inregistrare. Camera are, de asemenea, un port Ethernet RJ45 pentru a oferi iesire IP directa catre internet utilizand protocoalele RTMP/RTMPS si, de asemenea, se poate incadra direct in orice retea NDI, acceptand fluxuri NDI si NDI|HX cu rate de date de pana la 250 Mb/s. Portul RJ45 ofera si mai multe functionalitati, permitandu-va sa configurati si sa monitorizati de la distanta operatiunile camerei prin IP si acceptand PoE + (Power-over-Ethernet) pentru a va alimenta camera fara un adaptor de alimentare suplimentar (in functie de functionalitatea comutatorului de retea). Formatele de iesire video includ video necomprimat prin compresie NDI, NDI | HX, MJPEG, H.265 si H.264, oferindu-va o varietate de optiuni pentru alegerile dvs. live si post-productie.