Panasonic și-a expus soluțiile inovative de broadcast la IBC 2016


Între 9 și 13 Septembrie, 2016 în Amsterdam, Olanda, Panasonic și-a expus soluțiile de broadcast si de video profesional la IBC (International Broadcasting Convention).


Panasonic a demonstrat soluția sa Media over IP (MoIP) ce utilizează nou dezvoltatul gateway MoIP pentru 4K și HD. MoIP este o tehnologie dedicată transmiterii de semnal video high-definition prin rețelele IP în timp real, suficient pentru comutarea fără pauză a semnalelor video.


Compania a evidențiat și gama sa extinsă de camere remote demonstrată într-un număr de aplicații dintr-o varietate de industrii. Unele din produsele evidențiate au inclus camera remote 4K AW-UE70 cu software-ul său de tracking inovator și camera cu asistență la focalizare AW-HEA10 ce poate fi operată de la distanță cu ajutorul unui iPad.


Gama versatilă de camere de studio a fost extinsă în 2016 cu sistemul de cameră 4K AK-UC3000 și cu AK-HC5000, ce are ieșire 1080p la 240 fps. Acestea au fost expuse pe lângă restul gamei de camere de studio, iar Panasonic a demonstrat și o cameră P2 într-o configurație de cameră de studio.


Noutățile din gama de camere 4K profesionale pe care Panasonic le-a anunțat încă de la NAB, au fost expuse pentru prima oară în Europa la IBC2016. Modelul premium UX (AG-UX180) este echipat cu un senzor MOS de 1", zoom optic 20x și capacitate de înregistrare UHD 60p, în timp ce modelul standard UX (AG-UX90) are un senzor MOS de 1", zoom optic 15x și capacitate de înregistrare UHD 30p.


IBC a prezentat și camerele semnătură Panasonic - VariCam într-o zonă dedicată producției. Printre camerele prezentate s-a numărat și VariCam LT. Nu numai că această cameră produce faimosul "look Panasonic" în multiple formate ce variază de la 4K la UHD, 2K și HD, cu cele 14+ stop-uri de interval dinamic, VariCam LT este și HDR-ready.


Panasonic a expus, de asemenea, și camera cu senzor mare 4K AG-DVX200 la IBC precum și o varietate de alte produse și soluții.


Un videoclip cu acțiunea celor de la Panasonic de la IBC2016 poate fi urmărit mai jos.