Panasonic AJ - PX270 - Performanță in televiziune


Panasonic AJ-PX270 este o cameră ENG ușoară și compactă, perfectă pentru folosirea în industria de broadcast și televiziune. Această cameră moștenește tehnologiile și know-how-ul Panasonic pentru a oferi cea mai înaltă performanță și versatilitate, fiind totodată foarte ușor de operat.


Camera folosește familia de codecuri AVC-ULTRA și are suport pentru cardul microP2. Capacitatea camerei de a înregistra multi-codec (AVC-Intra/AVC-LongG/AVC-Proxy) răspunde la diversele necesități din industria de broadcast, de la producția de programe la înregistrarea în grabă a unor reportaje folosind funcțiile de rețea (Camera înregistrează și o copie la un bitrate mai mic și o poate transmite prin IP prin LAN, wireless LAN sau 4G/LTE). AJ-PX270 e echipat cu un obiectiv cu zoom 22x, cu trei inele manuale și un viewfinder OLED de înaltă rezoluție. Butoanele, precum butonul frontal de înregistrare, sunt poziționate în așa fel încât să simuleze amplasamentul acestora pe o cameră de umăr.


Senzorul de ultimă generație de 2.2 megapixeli 1/3 type 3MOS (RGB) oferă o rezoluție Full HD, sensibilitate F11 (59.94 Hz) sau F12 (50 Hz) și zgomot redus la filmare. Acest senzor are o reproducere vibrantă și bogată a culorilor, având o rază dinamică comparabilă cu a unei camere de umăr. Senzorul este capabil să reproducă imagini superbe chiar și la un nivel de iluminare extrem de scăzut.


Obiectivul este unul de înaltă performanța și foarte compact, acesta acoperind toate spectrele, de la cadre largi la telephoto. Acest obiectiv combină 18 elemente de lentilă, împărțite in 12 grupuri, cu un element nou ultra reflectiv ce elimină aberațiile cromatice. Cele trei inele ce controlează focalizarea, zoom-ul și irisul sunt concepute cu grijă pentru a facilita operarea manuală.


Printre alte caracteristici, putem menționa: stabilizare optică a imaginii, zoom Digital, filtru ND, funcție de ajustare a imaginii, framerate variabil (1-60 fps), funcții de asistență la focalizare, nivelă digitală pentru înclinație etc.


Această cameră revoluționează workflow-ul în televiziune, fiind înarmată cu capacități de networking nemaiîntalnite ambalate într-o carcasă ușoară și ergonomică ce poartă semnătura calității producatorului nipon.