Panasonic AG-CX10 este camera video 4K de care ai nevoie


In ultimii ani am acordat toata atentia camerelor mirrorless pentru specificatiile video. In acelasi timp, companii precum Panasonic au continuat sa-si dezvolte gamele de camere video profesionale si sa faca alegeri mai bune pentru video decat camerele mirrorless. Una dintre cele mai recente este AG-CX10 si revendica titlul de cea mai mica camera video portabila 4K60. Multumita unui set de caracteristici convingator si a foii de specificatii, ar trebui considerata o alegere excelenta pentru persoanele care doresc sa isi imbunatateasaca kitul video.

O solutie ideala Run-and-Gun
Camerele video au excelat intotdeauna in natura lor all-in-one. Avand un obiectiv decent, conectori pro audio si o constructie relativ compacta este camera perfecta pentru inregistrari run-and-gun precum documentare, ENG sau evenimente, de exemplu. Se regasesc adesea in filmarea reality TV, in streamuri live sau in filme. 

Un aspect interesant al camerelor video sunt filtrele ND incorporate. Stand chiar in spatele obiectivului cu o simpla operatie de comutare puteti compensa rapid expunerea dumneavoastra la conditiile actuale - fara filtre suplimentare de transportat si curatat, doar un comutator simplu, cu grade diferite de putere, fara vreun impact asupra calitatii imaginii.

Calitate video solida
Singura limitare a unei camere video cum ar fi AG-CX10 este senzorul relativ mic. Acesta este un MOS de tip 1/2.5" care este mic comparat cu obisnuitul senzor de 1" gasit acum in majoritatea camerelor point-and-shoot. Exista insa un avantaj in ceea ce priveste viteza de citire cu o dimensiune mai mica. Putem astfel obtine UHD 4K la 60p in 10 biti, ceea ce reprezinta specificatii mai bune decat cele mai populare camere mirrorless si importante pentru atingerea standardelor de difuzare.
AG-CX10 ofera detalii exceptionale in cadrul inregistrarilor UHD 4K. Gama dinamica pare, de asemenea, buna si exista cateva profiluri Cinelike disponibile daca doriti o imagine putin mai flatanta pentru potrivirea cu alte camere Panasonic pe care le detineti deja. 

Live streaming integrat
Wi-Fi integrat de 2.4GHz si un adaptor Ethernet inclus ofera doua metode pentru conectarea la setarile de streaming. Wi-Fi-ul este deosebit, deoarece puteti merge complet fara fir daca doriti. Ce puteti face apoi este sa configurati streamul RTP/RTSP/RTMP/RTMPS -Facebook Live, YouTube si altele- in meniu.