Panasonic AG-AC30 fara secrete


Ne propunem prin acest articol sa va spunem cateva secrete legate de noul bestseller de la Panasonic


Mica, dar echipata mai mult decat suficient pentru a face fata celor mai aspre conditii de filmare, AG-AC30 se alatura line-up-ului Panasonic, fiind echipata cu montura standard pentru acumulatorii din seria VW-VBD (cel din dotarea standard a camerei) si AG-VBR (acumulatori de capacitate extinsa). Firma Swit vine in ajutorul utilizatorilor de camere Panasonic cu o serie noua de acumulatori care ofera posibilitati net superioare fata de acumulatorii normali. Aici ne referim strict la optiunile cu care sunt echipate bateriile (port USB, D-TAP si LED-uri pentru statusul acumulatorului). 


Pentru o calitate optima a formatului de inregistrare si pentru a putea avea acces la functia de Slow-Motion Recording, este necesara folosirea cardurilor SD XC, clasa 10, UHS 3 cu o viteza recomandata minim de 90 Mb/sec. 


Dimensiunile reduse o recomanda pentru orice tip de aplicatii. Senzorul de generatie noua este de tip 1/3.1 BSI MOS Senzor nativ 16:9 de 6.03 Megapixeli. Dupa ce am testat aceasta camera, culorile au fost mult mai prietenoase si bogate in detalii, cu o tenta accentuata de naturalete, ceva inedit la camerele Panasonic, care au obisnuit utilizatorii cu o gama de culori contrastate. 


Trecand peste tot ceea ce contine Meniul (sincer suficient de complex, incat sa iti poti forma/edita/salva un profil de imagine mai mult decat decent). Categoric mai buna decat AG-AC90, cu un senzor nou, superior, sta cu siguranta mai bine in lumina slaba. Slow - Motion-ul este foarte usor de utilizat, aceasta camera detinand un slow-motion mai mult decat decent, care isi face treaba excelent la 100 si 120 fps-uri in modul HD. O noua optiune pentru extinderea WDR-ului (Wide Dynamic Range) de la Panasonic ne permite inregistrarea cu un numar extins de stopuri si o informatie mai bogata a imaginii, utilizatorul beneficiind de imagini bogate in detalii chiar si in conditii extreme de utilizare (soare puternic, sau zone in care este dominanta lumina puternica). 


Stabilizarea este sigura, pe un sistem nou de 5 axe, si permite folosirea in mai multe moduri, in functie de preferintele operatorului. Efectiv, stabilizarea permite o filmare handheld in orice conditii. Sistemul de AutoFocus Inteligent ajuta videograful sa se concentreze mai mult pe creeatie si compozitia cadrului. Compresia si forma de codare a imaginii este mai mult decat decenta (50Mb/sec). Flash Band Compensation - ajuta videograful ca in conditii de filmare simultane cu un fotograf sa nu apara efectul blitului/flashurilor pe filmare. 


Camera reprezinta in acest moment cel mai bun raport pret calitate.