Panasonic AG AC30 – Fara probleme in lumina slaba


Cea mai noua atractie de la Panasonic, prezentata ca si entry-level camcorder, AG – AC30, detine suficiente detalii tehnice imprumutate de la camerele profesionale. Un obiectiv larg si luminos cu diafragma de f1,8, cu un zoom de 20 x, face ca produsul sa fie unul extrem de versatil pentru aplicatii de filmare in lumina slaba. Cele 3 inele de zoom, focus si iris se dovesdesc a fi foarte utile, pastrand un standard profesional, alaturi de 2 terminale audio XLR si doua sloturi pentru inregistrarea duala pe carduri SD.  


Alte functii profesionale prezente pe aceasta camera, sunt zebra, color bar si o histograma. Auto-Focus-ul este de generatie noua, imbunatatit, fiind un sistem mai evoluat fata de modelele precedente de MDH2 si AC8, ceea ce ofera o viteza de reactie sau urmarirea subiectelor in clar, mentinand o focalizare de exceptie, pentru orice fel de obiecte care compun cadrul. 


În ceea ce privește design-ul, acesta are niște alegeri inspirate cum ar fi găurile din parasolarul obiectivului ce îi permit operatorului să își vadă subiectul, dar partea de design preferată de noi este inelul iluminat cu LED-uri de pe obiectiv: albastru pentru standby, roșu pentru înregistrare.


Se pare ca noul AC30 va fi un produs favorit, pentru o buna parte a videografilor de eveniment din Romania.